משלוח לנקודת חלוקה בחינם בהזמנות מעל 299 ₪ (לחבילות עד 2 קילו)

שמן נר הלילה אורגני בכבישה קרה Evening Prime Rose oil / 50CC

  •  שמן  צמחי נר הלילה אורגני בכבישה קרה Evening Prime Rose oil / 50CC 

    שמן נר הלילה הינו שמן תשרית המופק מהפרח - נר הלילה. מקור הצמח בצפון אמריקה, הגיע לאירופה במאה ה - 17 וכיום גידולו העיקרי הינו באנגליה וצרפת.
    נר הלילה מכיל 70% חומצה לינולאית ו-10% חומצה גמא לינולנית השומרת על ממברנת התא , מזינה אותו ומחייה אותו. 

    למרות השם המסחרי שלו, שמן נר הלילה מופק באמת ובתמים מצמח בשם זה, או, לפחות, כך חשב מי שעברת את השם  Primrose והחליט לכנותו בצורה זו. כך או אחרת, שמן נר הלילה הוא עוד אחד מאותם שמנים צמחיים שהולכים והופכים לפופולאריים ולמקובלים יותר בקרב שכבות אוכלוסייה רבות, הן בקהילת הרפואה הקוסמטית, הן בקהילת המחקר והמדע הרפואיים וכמובן שבקרב כלל הציבור, שנהנה ממוצרים טבעיים לחלוטין, ללא מעורבות כימית וללא תוספים תעשייתיים, אשר פועלים ללא רבב בפתרון בעיות רבות ומגוונות הקשורות למראה הכללי, לתחושות ולמצב החוסן הגופני.

    שמן נר הלילה, משמש אותנו לסיוע ולשיפור מספר אלמנטים בריאותיים משמעותיים כגון סיוע בתקופת המחזור אצל בנות צעירות וגם אלו שכבר לא כל כך צעירות, הצערת העור וגמישותו, מניעת יובש של העור ואפילו טיפול יעיל במחלות יותר מורכבות ובעייתיות כמו ציסטה בשחלות, הפרעות הורמונאליות ומצבי דלקת התחלתיים לפני החמרתם. באופן כללי, שמן נר הלילה הוא יעיל מאוד כנגד מצבי כאב ולשיכוך כאבים ראומטיים של הפרקים.

    צמח נר הלילה, ממנו מופק השמן הצמחי הנקרא כך, הוא מקור מצוין לאומגה 6, שהיא חלק ממרכיבי השומן הרב בלתי רווי שהוא חיוני להרבה מאוד פרמטרים בריאותיים וחיסוניים בגופנו, דוגמת אלו שהוצגו לעיל. באמצעות שימוש נכון, קבוע ומתמשך בשמן נר הלילה, כמו גם בשמנים צמחיים אחרים, הפועלים על אלמנטים אחרים ומקבילים, אפשר לשפר את המצב הבריאותי, לשקם מערכות לקויות או פגומות ולהרגיש הרבה יותר רעננים, צעירים וחיוניים, מבוקר ועד ערב, כולל שיפור משמעותי באיכות השינה.

    רצוי לוודא כי השמן שנרכש הינו שמן שהופק בתהליך של כרישה קרה וללא תוספים ומרכיבים כימיים ואחרים, העלולים לצמצם את טווח יעילותו ותרומתו.

    שמן נר הלילה שומר על רמת הלחות של העור גם פנימית וגם חיצונית. מחדש עור, מסיר קמטים וצלקות. מתאים בעיקר לטיפולי אנטי אגי'נג, לקרם לחות והזנה,לקרם נגד קמטים,לקרם לילה ויום,ולקרם החייאה לעור סביב העיניים,לקרמים לשפתיים עור מבוגר, אקזמה, עור קשקשי, סבוריאה. עור מגורה ואדמומי.

  • שמן נר הלילה כשמו כן הוא – השמן שמופק מהצמח נר הלילה ( בלטינית Oenothera biennis  ) שקיבל את שמו עקב תכונתו להיפתח בשעות הערב.

    מקור הצמח במזרח ובמרכז צפון אמריקה שם הוא שימש כצמח מרפא ע"י הילדים האינדיאנים. עם השנים הצמח הגיע לשאר העולם וכיום גדל באזורים ממוזגים וטרופים כולל בחופי ארצנו.

    עם זאת, רק במאה ה-18 התגלה מה שהאינדיאנים ידעו מזמן - שלרוב חלקי הצמח יש תכונות מרפא, כולל שורשים, עלים, פרחים, פקעות וזרעים.

    שמן נר הלילה מופק מהזרעים של הצמח ומכיל כ-7-10% של חומצת השומן GLA (חומצה גמא-לינולאית שמשתייכת לקבוצת החומצות אומגה 6), אחד הריכוזים הגבוהים של חומצה זו בטבע בכלל ובצמחים בפרט.

    חומצת שומן זו היא מרכיב בסיסי בייצור של פרוסטגלנדין – הורמון שחיוני לתפקוד תקין של התאים ושמחסור בו קשור למגוון מחלות, למשל טרשת נפוצה, דלקת פרקים וגם אקזמה, תסמונת קדם-וסתית ותסמינים שונים של גיל המעבר.

    ואכן כתוסף תזונה שמן נר הלילה הוא אחד השמנים המועילים לבריאות ומחזק את פוריות האישה , משמש לטיפול בתסמונת קדם וסתית (PMS), בכאבי מחזור ובתופעות גיל המעבר ומסייע לשמירה על מראה עור צעיר, תפקוד כלי הדם , להורדת כולסטרול, חולי סכרת וטרשת נפוצה.

    שמן נר הלילה ומחלות עור 

    בגלל היותו עשיר בחומצת השומן GLA, נר הלילה חשוב לטיפול במחלות עור כרוניות במיוחד אלו הקשורות בתהליך דלקתי. מחקרים שונים שבדקו את השפעת שמן נר הלילה באטופיק דרמטיטיס למשל, הניבו תוצאות סותרות, למשל כתב העת הבריטי לרפואה (BMJ) טען שאין תועלת בשימוש בשמן לסובלים אטופיק דרמטיטיס (אקזמה של העור), אך מחקר של מאיו קליניק הוכיח דווקא שיפור מתון לסובלים מאקזמה שהשתמשו בשמן.

    בשורה התחתונה זה שמן חשוב במקרים כאלו ואם לא יועיל – הוא לא יזיק.

    שמן נר הלילה לפנים

    מלבד חומצה גמא-לינואית בשמן נר הלילה (כשהוא איכותי ובכבישה קרה) יש גם חומרים מזינים כמו חומצות אמינו, חלבונים, שומנים, סידן ועוד. לחומרים אלו יש יכולת לשפר את האלסטיות של עור הפנים, להעניק לו לחות, להזין אותו ולהקל עליו במצבים של יובש, לכן שמן נר הלילה הוא נחשב פתרון טבעי מצוין אם את סובלת מאקנה או מעור יבש.

    שמן נר הלילה הוא שמן אנטי אייגינג היכול להקל בסימני גיל – הזדקנות. מחקר שפורסם במגזין הבינלאומי לקוסמטיקה הוכיח חד משמעית – שמן נר הלילה מסייע במניעה של נזקי עור כתוצאה מתהליך ההזדקנות, למשל התקשות העור ואדמומיות.

    ניתן להשתמש בשמן נר הלילה בשימוש חופשי על העור לבד או בתוספת כל שמן צמחי אחר.

    לקרם יום ממליצה לשלב אותו עם ויטמין E, ויטמין C וקליפת אורן –  פורמולה עשירה בנוגדי חמצון ונוגדי דלקת אשר תהיה טובה גם לטיפול בנזקי שמש. (זה לא קרם הגנה!)

    שמן נר הלילה בהריון

    שמן נר הלילה כאמור הוא מרכיב בסיסי בהורמון פרוסטגלדין. מלבד התכונות שהוזכרו לעיל ההורמון גם מזרז קרישת דם, גורם להתכווצויות הרחם, מייצר צירי לידה וכמסייע בהבשלת ובריכוך צוואר הרחם.

    לכן שמן נר הלילה ידוע כמזרז לידה טבעי, אך אין לעשות שימוש בשמן בשימוש פנימי לפני שבוע 38 להריון, אין לעשות שימוש בשמן אם עברת ניתוח קיסרי ומומלץ להשתמש בשימוש פנימי רק בהמלצה רפואית ספציפית.

    בכל מקרה מותר להשתמש בשמן לשימוש חיצוני בזמן ההריון, למשל למרוח על עור הפנים להזנה ועל הבטן כדי להימנע מסימני מתיחה.

    וטיפים לסיום 

    1.        בשימוש פנימי – יש להתייעץ עם נטורופת או רופא.
    2.       ממליצה לרכוש שמן נר הלילה בבקבוק זכוכית כהה בלבד וזאת מסיבה אחת – רק זכוכית כהה מגינה על השמן מפני אור, חום ולחות שגורמים לחמצון השמן העדין, לקלקולו ולאיבוד טריותו. 
    3.       ממלצה לרכוש שמן בכבישה קרה וגם כאן יש סיבה - רק כבישה קרה שומרת על איכות השמן ועל תכולת החומרים הפעילים.

     

    מאמרים נוספים שאולי יעניינו אותך:

    שמן שקדים מתוקים - כל מה שצריך לדעת

    שמן אבוקדו - 6 יתרונות חשובים לעור ולשיער

    מה זה שמן המפ?

Customer Reviews

Based on 5 reviews
100%
(5)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
ס
ס.m.
מ
מ.ג.
שמן נר הלילה
ל
ל.ב.ד.
שמן נר הלילה
צ
צ.י.
שמן נר הלילה
ט
ט.ש.

JOIN US