pro activ - השקה רשמית! גלי את סדרת חומרי הגלם האנטי אייג'ינג המתקדמת החדשה. רכשי שני חומרים בסדרה וקבלי דוגמית (הפתעה) מתנה ממוצר נוסף בסדרה! (תוקף 25.1)

שמנים צמחיים

טען מוצרים נוספים

שמנים צמחיים 

שמנים צמחיים בכבישה קרה אשר אינם מזוככים מכילים את כל המינרלים והויטמינים החיוניים להתפתחות שלנו והם גם עשירים באנטי-אוקסידנטים. הם משמשים אותנו לטיפוח וטיפול ויעילים מאוד בשל הריכוז הגבוה של חומרים פעילים שהם מכילים. השמנים משמשים כבסיס לערבוב שמנים אתריים מרוכזים באמצעותם מטפלים כיום בהרבה בעיות עור וכן להכנת מוצרי קוסמטיקה טבעית

מהם שמנים צמחיים?

רוב השמנים בהם אנחנו עושים שימוש כיום מקורם בצומח ולא בחי - מהשמנים המיועדים למאכל (כמו שמן שומשום ושמן זית), דרך השמנים המיועדים גם למאכל וגם לשימוש קוסמטי טבעי (כמו שמן קוקוס או שמן שקדים מתוקים) וכלה בשמנים המיועדים לשימוש בקוסמטיקה הטבעית (כמו שמן זרעי מלפפונים או שמן זרעי ענבים). ממולם, ישנם שמנים שמקורם בחי (כמו שמן דגים או שמן לווייתנים), אולם בהם, אנחנו איננו עושים שימוש בקוסמטיקה הטבעית. אם כן, השמנים בהם נעשה שימוש בקוסמטיקה טבעית הם שמנים צמחיים.

מהם שמנים בכבישה קרה?

לשמנים מהצומח ישנן דרגות כבישה (הפקת השמן מהצמח) שונות: הכבישה הקרה (המתבצעת בטמפרטורה של עד ל-45 מעלות), הכבישה החצי-קרה (בטמפרטורה של עד ל-70 מעלות) והכבישה החמה (בטמפרטורת 100 מעלות ומעלה). כבישה קרה "סוחטת" את השמן מהצמח על ידי דחיסה בלחץ, כשטמפרטורת השמן לאורך התהליך איננה עולה בשום שלב על 45 מעלות. בדרך זו, שומר השמן על כל ערכיו החיוניים (ויטמינים, חומצות אמינו וכן הלאה) ולכן, יתרונותיו של הצמח הם אלה המופיעים גם בשמן המופק ממנו. להבדיל משיטת כבישה קרה, שמן בכבישה חמה מופק על ידי גריסת הזרעים, חימומם, ושחרור השמן מהם ע"י צנטריפוגה. החום פוגם בערכיו של הצמח, ולכן, השמן המופק ממנו איננו "שווה ערך" לצמח עצמו ואיננו מקבל את יתרונותיו וערכיו.

לכן, על מנת להפיק את המרב ממוצרי הקוסמטיקה הטבעית שאתם רוקחים לעצמכם במו ידיכם, הקפידו על שימוש בשמנים צמחיים ובכבישה קרה.

מאמר מומלץ: שמנים צמחיים בקוסמטיקה טבעית - איך יודעים אם השמן איכותי

מאמר מומלץ: קוסמטיקה טבעית

 

שמן מוצק/חמאות צמחיות 

שמנים צמחיים מעולים לשימוש בתחומים אישיים ומקצועיים רבים, (למשל, ארומתרפיה, רפלקסולוגיה, עיסויים מסוגים שונים, בין אם רפואיים או קוסמטיים), אבל, לפעמים, מצב הצבירה נוזלי של שמן מקשה עלינו את השימוש בו מסיבות מגוונות. לצרכים כאלה, יתאימו שמן מוצק או חמאות צמחיות, אשר מכילים את אותם המרכיבים שישנם בשמן, אבל במצב מוצק, אשר נמס במגע עם העור (בשל חומו של הגוף האנושי).

החמאות נפוצות בתחום הארומתרפיה לעיסויים, טיפול רפלקסולוגיה וכן בתחום הקוסמטיקה והקוסמטיקה הטבעית  להכנת משחות, שפתונים, סבונים, נרות עיסוי, קרמים ועוד. מכילות רכיבים חיוניים רבים ונמסות על העור במגע איתו.

 

מהם השימושים הנעשים בשמן מוצק או חמאות צמחיות?

החמאה הנפוצה ביותר, שכולנו מכירות (ומוקירות לה תודה, בשל החיים והלחות שהיא מוסיפה לעורנו) היא חמאת שיאה אורגנית גולמית בכבישה קרה, אחריה, בשנים האחרונות, עלה לכותרות שמן קוקוס בכבישה קרה, אשר בטמפרטורה של מתחת ל-24 מעלות מתמצק והופך לחמאה. יחד איתם, מככבות, כחומר גלם לתכשירים או לשימוש בפני עצמן, חמאת בקורי, חמאת דלעת אורגנית, חמאת יוקובה אורגנית / זרעי אגוז מוסקט פראי, חמאת קפה, חמאת קקאו נא אורגנית ושמן דקל. כל אחת מהחמאות הללו, בשל היותן מבוססות על שמן עשיר, מזינות עור יבש, מעניקות לו לחות ומראה בריא ומשפרות את מצבו לאין ערוך. חלק מהן, (למשל, חמאת יוקובה אורגנית / זרעי אגוז מוסקט פראי) מכילות, בנוסף ללחות שהן מעניקות, גם תכונות נוספות, כמו תכונות אנטי-דלקתיות ותכונות אנטי אייג'ינג. חמאות צמחיות מעולות לשימוש לצורך עיסוי, לשילוב בתכשירי טיפוח קוסמטיקה טבעית, ולמטרות נוספות המבוססות על תכונותיהן ויתרונותיהן הספציפיים.

 

לחמאות צמחיות שמור מקום של כבוד בתחום קוסמטיקה טבעית. תכונותיהן הטובות הופכות אותם לחומר גלם נדרש כמעט בכל תכשיר לטיפוח העור, ולכן, היכרות איתן ועם תכונותיהן תאפשר שלך ליצור את תכשירי הקוסמטיקה הטובים והמתאימים ביותר לעורך ולמצבו.

 

מתכונים: מוצרי קוסמטיקה טבעית עם חמאות צמחיות

מאמר מומלץ: מוצרי קוסמטיקה טבעיים

JOIN US