משלוח חינם לנקודת חלוקה להזמנות מעל 299 ש"ח
(לחבילות עד שני קילו)

שמן מורינגה אורגני בכבישה קרה

  • שמן מורינגה אורגני בכבישה קרה Moringa seed oil


  • שמן מורינגה

    המורינגה המכונפת (בשמה הבוטאני - Moringa oleifera או בשמותיה העממיים יותר - Drumstick tree, Horseradish tree ו-Benzolive tree), היא עץ ירוק עד, שגובהו, בבגרותו, עשוי גם להגיע עד לשמונה מטרים. על אף שמקורו של של העץ במורדותיהם של הרי ההימלאיה (בצפון הודו), כיום, ניתן למצוא אותו כשהוא גדל בכל רחבי הודו, בדרום-מזרח אסיה, ואף במרבית הארצות באפריקה ובמרכז ובדרום יבשת אמריקה. באזורים בהם גדל עץ המורינגה באופן יזום, הוא ייגזם בגובה המאפשר לעלים ולתרמילי העץ להישאר בהישג ידם של הקוטפים, שכן, מורינגה נחשבת למקור רב עוצמה לחומרי המרפא השונים שהיא מספקת. עלי המורינגה, למשל, נכתשים והופכים לאבקה הידועה ביכולותיה נוגדות-הדלקת, כמו גם במענה הרחב שהיא מספקת למגוון בעיות בריאותיות שונות. השמן המופק מזרעי המורינגה, אף הוא ניחן בלא מעט תכונות וסגולות, ואנחנו פוגשים אותו הן בטיפול בבעיות הבריאות שונות והן בשילוב שלו בתעשיית הקוסמטיקה.

     

    צמח המורינגה (פולקלור)

    לחלקיו השונים של עץ המורינגה (בעיקר - לעליו ולזרעים שלו) מיוחסות לא מעט תכונות נדירות ברפואה המשלימה והאלטרנטיבית. במקור - הרפואה העממית ההודית (האיור וודה) הייתה, באופן טבעי, הראשונה שאימצה לחיקה את העץ המועיל הזה, אולם, עם התפשטותו של העץ והגעתו לאזורים אחרים בעולם, לא חלף זמן רב, וכל מקום שאליו הגיע העץ, הפך במהירות למודע לסגולותיו הרבות והמועילות. כיום, נעשה בו שימוש נרחב ברפואה האיור וודית, בנטורופתיה ובתחומים רפואה וטיפול משלימים נוספים. זאת, מאחר ועליו וזרעיו (החבויים בתרמילים) של העץ מהווים מקור לריכוזים גבוהים של נוטריאנטים, ההופכים את צמח המורינגה למוגדר כ"מזון-על" ולצמח-מרפא שנחשב לכזה המסוגל לספק את הפתרון למגוון נרחב של מצבים בריאותיים ובעיות בריאותיות שונות.

     

    מורינגה שימושים

    בשל היות מרבית חלקיו של עץ המורינגה עשירים בוויטמינים, במינרלים ובנוגדי חמצון, חלק גדול מהצורכים את המורינגה מתייחסים אליה כאל מזון-על, המסוגל לנקות מהגוף רעלים, לחזק את המערכת החיסונית, או, אפילו, כחלק משלים בתזונה היומיומית שלהם (כשהאבקה משולבת בשייקים מזינים, למשל).

    בשל תכונותיה המרפאות, למורינגה ישנה השפעה נרחבת למדי על בעיות בריאות שונות, ביניהן - הורדת רמות הכולסטרול, מיתון לחץ הדם, איזון סכרת סוג 2, איזון וייצוב של בלוטת התריס, הקלה משמעותית במצבים של דלקת פרקים (ובכלל של דלקות שונות הקיימות בגוף), הקלה במצבי אסתמה ו-COPD ועוד שימושים, שמרביתם מושגים באמצעות השימוש בעלי העץ. מאידך, מזרעי של המורינגה מופק שמן המורינגה המפורסם, אשר, בשימוש החיצוני, סגולותיו בהזנת העור והשיער הפכו לשם דבר גם במדינות העולם המערבי.

     

    שמן מורינגה סגולות

    שמן המורינגה מציע פתרון טבעי לעור הרגיש ולעור הסובל מאדמומיות. יכולת החיטוי, בשילוב, עם רכיביו האנטי-דלקתיים מאפשר לנו לשמור על העור כשהוא רגיש פחות מבעבר ליובש ולתגובות אלרגיות, וטיפול במצבי פסוריאזיס, לטיפול באקנה וכן הלאה.

     

    שמן מורינגה לפנים

    נוסף על תכונותיו של שמן המורינגה בטיפול ובהקלה על גירויים ויובש בעור, לשמן מורינגה מיוחסות תכונות אנטי אייג'ינגיות טבעיות. עם השנים, נוצרים פגמים בעור, המקנים לעור הפנים מראה בוגר, עייף ואפרורי יותר. שמן מורינגה מכיל כמויות גבוהות של ויטמין A, המחליק את שטח פני העור העליונים, כמו גם מגביר את ייצור הקולגן, דבר שתורם למראה עור חלק ונטול קמטים.

    בנוסף, מכיל שמן המורינגה אף כמויות נכבדות של הוויטמינים C ו-E שנחשבים (כמו שאתם כבר יודעים, אם עקבתם אחרי המאמרים הקודמים שלנו) לנוגדי חמצון יעילים ועוצמתיים, דבר הגורם לריכוך ועידון העור ואף מעניק לו את הברק שאבד לו.

    כתוצאה מכך, שמן המורינגה מציע תחליף יעיל לקרמים האנטי אייג'ינגיים למיניהם, בין אם הוא מיושם על עור הפנים כשהוא לבדו, ובין אם הוא משולב בפורמולות השונות.

     


  • Customer Reviews

    No reviews yet
    0%
    (0)
    0%
    (0)
    0%
    (0)
    0%
    (0)
    0%
    (0)

    JOIN US