משלוח לנקודת חלוקה בחינם בהזמנות מעל 299 ₪ (לחבילות עד 2 קילו)

שמן אתרי קינמון קליפה Cinnamon Bark

  • שמן אתרי קינמון קליפה   Cinnamon Bark 

    הקינמון שייך גם לקבוצת התבלינים וגם לקבוצת העצים. מקורו באזור הודו, ג'מייקה, אפריקה. מי שאוהב קינמון, יתאהב בניחוח השמן.

    קיים שמן קינמון נוסף המופק מן העלים (רעיל ביותר) נהוג להשתמש בשמן המופק מן הקליפה (יעל יותר) - עדיין נחשב לשמן חזק ומומלץ להשתמש בו במינונים נמוכים

     

    מידע על שמן קינמון:

    שם בוטני: Cinnamomum zeylanicum

    מקור: סרילנקה

    תהליך הפקה: זיקוק באדים

    חלק צמח: קליפה

    גידול: פרא

    רמת השמן: טיפולי Therapeutic

    רמת נדיפות: Middle

    ארומה: חם, תבליני ומתוק

     

    שמן קינמון בארומתרפיה: אנטי ויראלי ואנטי בקטריאלי חזק. משתמשים בו ביעילות וטיפול בווירוסים. שמן ממריץ ומחמם הנמצא בשימוש לטיפול בשרירים תפוסים וטיפול בבעיות במערכת הנשימה

    קינמון בתעשיית הבשמים: הקינמון אינו נפוץ ומתאים לשימוש קוסמטי אך הוא נפוץ בשימוש בתעשיית הבשמים. כבעל ארומה חמה, תבלינית ומתוקה הוא נפוץ בבשמים בעלי ניחוחות אוריינטליים.

    שמן קינמון מתחבר מצוין עם הדרים בעלי ניחוח מתוק – תפוז ומנדרינה, קמומיל רומאי, לבונה, פצ'ולי, סנדלווד

     

    שיקולי בטיחות:

    מעלה לחץ דם,  אסור בשימוש בהריון,  לא לתינוקות וילדים, יכול לגרות ולהאדים את העור, להשתמש במינונים נמוכים

    מאמרים מומלצים : 
    ארומתרפיה
    אופן השימוש בשמנים אתריים

  • שמן קינמון  (470 מילים)


    הקינמון Cinnamonum Zeylanicum שייך גם לתבלינים וגם לקבוצת העצים.

    מקור מגיע מהודו, ג'אמיקה, אפריקה.


    פולקלור 

    הקינמון החריף והמחמם מתאים לכל מיני מצבים "קרים" מהצטננות כללית עד לשיגרון ודלקות פרקים. במערב משתמשים בדרך כלל בקליפת Cinnamonum Zeylanicum המגולגלת והמוכרת לנו כמקלות קינמון. 


    הסינים מעדיפים את הזן המקומי C. CASSIA ומשתמשים גם בקליפה וגם בזרדים. ברפואה העממית הסינית רווחה האמונה שהקליפה מתאימה יותר לטיפול בגו ואילו הזרגים לאצבעות ולבהונות. 


    במערב משתמשים בקליפה הפנימית בעיקר לטיפול בהפרעות עיכול כמו כאבי בטן, עצלנות כללית של המעיים, טיפול בבעיות נשימה כמו אסטמה, או טיפול בבעיות גיל המעבר. הקליפה הפנימית מגבירה הזעה ואפשר להשתמש בה במצבים "קרים".


    כתבלין מעבר לזה שהוא טעים הקינמון נחשב למעולה לשימוש כשיש מצב של חולשה או מחלה של דרכי הנשימה או העיכול.

    במרתח מהקליפה משתמשים בשלשול כרוני ולהרחקת תולעים מהמעי או במחלות הקשורות באנרגיה לקויה של הגוף. 


    שמן קינמון


    השמן האתרי קינמון מופק מן העלים (רעיל ביותר) או מהענפים הצעירים או מן הקליפה (יעל יותר ובטוח יותר) ועליו אני ממליצה. ריחו ריח הקינמון המוכר נעים ונפלא והוא נחשב לשמן מחמם.


    מבחינת תכונות השמן הכלליות הוא נחשב לדוחה שרצים, מרגיע שלשול, נגד הזדקנות (מפנה רעלים), נגד חיידקים, מחטא, טוב לשרירים תפוסים, נוגד ריקבון, אפרודיזיאק, מכווץ, מקל על גזים, מעודד עיכול, מזרז מחזור, עוצר דימום, משמיד טפילים, מקרר, יוצר עווית, ממריץ (מחזור דם, לב), מחזק קיבה, מגרש תולעי מעיים.


    שמן הקינמון מתאים לטיפול במגוון מערכות הגוף:


    מערכת הדם: השמן ממריץ ומגביר סירקולציה חזק ומסוגל לעלות את לחץ דם, בעל יכולת להמריץ את פעילות הלב ולכן יש לשים לב לא להשתמש במצבים של לחץ דם גבוה או בעיות לב. השמן מעורר התחדשות של כל סוגי תאי הדם ומסוגל לפעול כעוצר דימום.


    מערכת העיכול: שמן הקינמון נמצא כמפיג גזים יעיל ובעל יכולת לשפר את העיכול.  השמן מעורר תאבון, מנקה ושט, תורן לבעיות של שלשול, מצבי קוליטיס, מסוגל להשמיד תולעים במעי, ונחשב לשמן טוב לטיפול באנורקסיה.


    מערכת הנשימה: שמן הקינמון נמצא כמתאים לטיפול בכל הבעיות הקשורות למערכת זו, אסטמה, ברונכיט, שפעות ועוד. עיסוי עדין של בית החזה בשמן קינמון מדולל בשמן צמחי יכול לתרום רבות ולעזור בכיוח.


    מערכת המין: קינמון יכול לעזור לטפל בכל סוגי האימפוטנציה, הוא נחשב למעורר מינית - אפרודיזיאק, יכול לתרום לטיפול באמנוריאה (אל וסת), מסוגל לשחרר ופותח חסימות - פיזי ומנטלי.


    מערכת השלד: שמן הקינמון יכול לעזור לטיפול בכאבי ברכיים, בשילוב שמן זית או שמן שומשום לטיפול בכאבי שרירים ושרירים תפוסים.


    מערכת העצבים: השמן מסוגל לעודד את המערכת במצב של חולשה, עצבות יתר, מלנכוליה, עייפות חרדות ועצלות. 


    מנטלית ונפשית: נחשב לשמן מעורר מנטלית. בעל אנרגיה משחררת בכי, יתאים לאנשים שהם מרגישים שהם צריכים לשחרר, לבכות ולא יוצא להם.


    אזהרות: מעלה לחץ דם, אסור בשימוש בהריון, אסור במצבי L.F נמוך (ויטליות נמוכה), אסור לשימוש בהנקה, לתינוקות וילדים, אסור לשימוש במחלת הסרטן. 

    בכל מקרה של שימוש בו המימון המומלץ לשימוש בו נמוך מאוד ותמיד לדלל בשמן צמחי. 

    בשום פנים ואופן לא למרוח את השמן נקי על העור ומומלץ טרם השימוש להתייעץ עם איש מקצוע.


    אין לראות בשום אופן במידע המופיע במאמר זה משום מידע רפואי או המלצה רפואית. לפני כל שימוש בשמן אתרי יש לקרוא היטב את המידע, להתייעץ עם איש מקצוע ולפעול רק על-פי ההנחיות. אין לראות במידע המופיע במאמר משום הבטחה לתוצאה כלשהי ו/או אחריות לאופן הפעילות של החומר. 

Customer Reviews

Based on 1 review
100%
(1)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
ק
ק.
איכותי

שמן איכותי ברמות
עם ריח ממכר

JOIN US