משלוח לנקודת חלוקה בחינם בהזמנות מעל 299 ₪ (לחבילות עד 2 קילו)

שמן אתרי מור Myrrh / 5CC

  • שמן אתרי מור  Myrrh / 5CC

    שמן אתרי מור Myrrh - Commiphora Myrhha הינו שמן אנטי בקטריאלי ומשמר המופק משרף ומוזכר בתנך.

    מידע על השמן
    שם בוטני: Commiphora myrrha
    מקור: סומליה
    תהליך הפקה : זיקוק באדים
    חלק צמח: שרף
    גידול: פרא
    רמת השמן: טיפולי  Therapeutic
    רמת נדיפות: Base
    ארומה: עמוק וחם, ניחוח קל של עור ופירות יבשים

    ארומתרפיה שימושים: חיטוי, עקיצות, מכייח, מסייע לעצור את הדימום, שימושי לחיזוק מערכת חיסונית.
    שימושים בקוסמטיקה: מחטא, אנטי דלקתי, אנטי בקטריאלי, אנטי פטרייתי, מחליק קמטים, אסטריג'נט, נותן חיות לעור עייף ונפול. טוב לטיפול בכוויות קור, סדקים וקילופי עור הנובעים מקור. יעיל לקרמים לעור יבש ומקומט.

    שמן מור מתחבר עם לבנדר, לימון, לבונה, סנדלווד, פצולי.

    חשוב לדעת! לא לשימוש בהריון. לא מתאים לילדים. 

    מאמרים מומלצים : 
    ארומתרפיה
    אופן השימוש בשמנים אתריים

  • שמן מור – מבית המקדש עד לחדר הרחצה

    סגולותיו הייחודיות של שמן המור הפכו אותו לאחד מהבשמים הנחשקים ביותר של העולם העתיק. במשך אלפי שנים, הוקירו רבים את ניחוחו המופלא ואף קידשו אותו. ככל שחלף הזמן, התגלו יתרונות טיפוליים חדשים וכיום, מדובר באחד מהשמנים העוצמתיים שקיימים בתחום הטיפול. לכן, מכל חומרי הגלם לייצור שמן אתרי מור הוא אחד מהמבוקשים.

    מה זה שמן מור?

    שמן המור מופק משרף עץ המור (Commiphora Myrrha) הגדל באזור אפריקה ותימן. כיום, פועלת רוב תעשיית המור בעיקר בסומליה. גזע עץ המור מפיץ את השרף בעל הריח החזק על מנת להרחיק ממנו מזיקים. תרבויות רבות זיהו את ריחו הנעים של המור ועשו בו שימוש לבשמים ומרקחות. המצרים העתיקים השתמשו בו בטקס חניטת הגופות וגם בבית המקדש, נעשה שימוש במור כאחד מסממני הקטורת המרכזיים שהוקטרה בבית המקדש. אנשי רפואה רבים וגדולים לאורך ההיסטוריה – מהיפוקרטס ועד הרמב"ם – היללו את תכונותיו של השמן והמליצו על השימוש בו. כיום, המסורת העתיקה הולכת ומוכיחה את עצמה במחקרים מודרניים המאמתים את סגולותיו הטיפוליות של שמן המור. 

    שמן אתרי מור שימושים

    השמן משתלב נהדר בתכשירים ובמשחות המבוססים על שמן. מומלץ לשלבו בעיקר בשמנים, מאחר ובמים מסיסותו נמוכה למדי. כמו כן, אין להשתמש בו באופן ישיר על העור אלא אך ורק בשילוב עם שמן נשא. הוא מתאים למרקחות לבליעה, למריחה על העור ובמבערים ומפיצי אדים לטיפולים ארומתרפיים. הוא משתלב נפלא עם שמני הדרים, ארז, ציפורן, אלגום, לבנדר וכמובן, עם בת זוגו המלווה אותו עוד מימי בית המקדש – הלבונה.

    השימוש בשמן המור אינו מומלץ לנשים בהיריון ולילדים מגיל 3.

    מהן התכונות הרפואיות של שמן מור?

    במשך אלפי שנים, שימש שמן המור לחיטוי פצעים וכאמצעי סיוע בחבישה עקב תכונות עצירת הדימום שלו. היוונים והמצרים זיהו בו את תכונותיו האנטי-בקטריאליות והשתמשו בו לטיפול בכאבי בטן, גזים ולשיפור התיאבון ובהמשך, גם לטיפוח העור. 

    כיום, ידועות לנו תכונות רבות אחרות ויוצאות דופן של השמן.

    • שרף המור עשיר בנוגדי חמצון ונמצא כאחד מהחומרים היעילים והעוצמתיים ביותר למניעת סוגים רבים של סרטן. מחקרים הראו כי השימוש במור סייע לעכב משמעותית את התפשטות התאים הסרטניים בקרב חולים.
    • המור מסייע בתהליכי ניקוי רעלים – הוא משפר את תפקודי הכבד, מעודד הזעה, מנקה זיהומים ומחזק את המערכת החיסונית.
    • שרף המור עשוי לסייע בטיפול נגד טפילי מעיים והרעלות מזון.
    • במריחה על העור, נוגדי החמצון שבשרף המור מעניקים יתרונות אנטי אייג'ינג ומסייעים במניעת קמטים, בהענקת לחות לעור יבש ולניקוי זיהומים ופגמים בעור. 

    מהם החומרים הפעילים בשמן מור

    שרף המור, המגיע כגבישים שקופים למחצה לפני זיקוקו לשמן, מכיל ססקוויטרפנים. קבוצת חומרים זו ידועה כנוגדת חמצון עוצמתית במיוחד, מסייעת לאיזון הנפשי והרגשי ונאבקת היטב בזיהומים וחיידקים. 

    שמן מור לטיפול בדלקת חניכיים

    בנוסף, שמן המור נמצא כיעיל במיוחד נגד דלקות חניכיים. החומר העפיץ מסייע לחזק את החניכיים ואת החיבור ביניהם לשיניים ותכונות החיטוי הגבוהות שלו מרגיעות משמעותית את השפעות הדלקת. 

    שמן מור כתכשיר אנטי דלקתי

    יכולותיו יוצאות הדופן של השמן המור להיאבק בפטריות, דלקות, חיידקים וזיהומים הופכות אותו לאחד מהמרכיבים החזקים ביותר בתכשירים אנטי דלקתיים. כך, במקום לצרוך אנטיביוטיקה המזיקה למערכות הגוף, עומד לרשותך חומר טבעי אשר משמש משחר האנושות כדי לספק מכנה לטווח רחב ביותר של זיהומים. כיום, המדע המודרני מספק לנו ממצאים רבים הממחישים עד כמה ניתן למצות את הפוטנציאל הגלום בו.

Customer Reviews

Based on 2 reviews
100%
(2)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
מ
מ.ג.
שמן אתרי מור
ק
ק.א.
שמנים איכותיים ביותר!!!

JOIN US