משלוח לנקודת חלוקה בחינם בהזמנות מעל 299 ₪ (לחבילות עד 2 קילו)

שמן אתרי ברוש Cypress / 10CC

  • שמן אתרי ברוש  Cypress / 10CC

    שמן אתרי ברוש ,  Cypress - Cupressus sempervirens,  מוערך מאוד ברפואה וכקטורת בתרבויות העתיקות, ברוש עדיין משמש את הטיבטים כקטורת טיהור. הברוש לא נרקב בקלות (ובכך את השם "sempervirens" הלטיני - חי לנצח) ואולי הסיבה העיקרית מדוע היוונים השתמשו בעץ הברוש לפסל פסלים של האלים שלהם.

    מידע על השמן:
    שם בוטני: Cupressus sempervirens
    מקור: צרפת
    תהליך הפקה: זיקוק באדים
    חלק צמח: מחטים
    גידול: פרא
    רמת השמן: טיפולית Therapeutic
    רמת נדיפות: Middle
    ארומה: מואר, טרי, עשבוני, מעט עצי

    בארומתרפיה: שמן אתרי ברוש מחטים הוא שמן חשוב למחלות דרך נשימה, שימושי במיוחד לעודף נוזלים: דימומים מאף, וסת כבדה, בצקת, הזעה (בעיקר ברגליים), ועוד.  צלוליטיס, במחזור חלש, יש לו פעולה מרגיעה, מרגיעה על המוח. הוא משמש גם בבשמים ומי קולון כמרכיב ניחוח.
     
    בקוסמטיקה : מכווץ, מחטא, מרגיע אדמימות בעת שימוש בתכשירים לטיפוח העור. כשמן אנטיספטי, מכווץ וורידים ועוצר  דימום, יעיל ביותר לטיפול בטחורים. מכייח, יעיל בטיפול בורידים ,  לטיפול בפצעי אקנה ועור שמן.
     
    השמן משתלב היטב על לבנדר, ארז ולימוניים

    טיפטבע: לטיפול בעור שמן וכווץ נקבוביות הוסיפי טיפה - שתיים לקרם פנים טבעי

    שיקולי בטיחות: אסור לשימוש בהריון, אסור בלחץ דם גבוה, אסור בטיפול דיאליזה. 

    מאמרים מומלצים : 
    ארומתרפיה
    אופן השימוש בשמנים אתריים

  • שמן ברוש – להרגעה ולחיטוי

    מעבר לריחו העשבוני והמרענן, לשמן הברוש מגוון של תכונות טיפוליות אשר שימשו תרבויות רבות לאורך ההיסטוריה. באידוי, בשילוב עם שמנים ולמגוון מטרות אחרות, זהו שמן אתרי יעיל במיוחד.

    מה זה שמן ברוש?

    שמן הברוש מזוקק בקיטור מקצות ענפיו של עץ הברוש. השמן בענפים המחטיים הוא האחראי לריחו החריף והמרענן של הברוש המוכר בנוף הים תיכוני. מדובר באחד מן העצים העמידים ביותר ולא יירקב לאורך זמן. אחת הסיבות לכך הוא תכונות השימור העוצמתיות של השמן. ביישום נכון, ניתן למצות את המיטב מהתכונות האלו למגוון שימושים טיפוליים.

    שמן אתרי ברוש שימושים

    שמן ברוש הוא מרוכז ביותר ולכן אין להשתמש בו באופן ישיר. למריחה על העור או להכנת תכשירים, יש לערבב כמה טיפות ספורות בשמן נשא מתאים כמו שמן שומשום, שקדים או חמאת שיאה. בנוסף, ניתן לערבבו במים ולהשתמש בו במבער או במכשיר אדים. 

    מהן התכונות הרפואיות של שמן הברוש?

    • שמן ברוש משפר את תפקודי הכבד ומחזק את תהליכי ניקוי הרעלים הטבעיים של הגוף.
    • תכונות השימור של השמן נובעות מחומרים אנטי-בקטריאליים הפעילים בו ומסייעים בחיטוי פצעים וניקוי זיהומים בעור.
    • בנוסף, השמן מכיל רכיבים הגורמים לכיווץ כלי דם. לכן, השמן יעיל לעצירת דימומים ולהחלמה מהירה של פצעים פתוחים.
    • מנקה היטב עור שומני ומונע אקנה.
    • ניחוחו המרענן של השמן בטיפול ארומתרפי יסייע בהפגת מתחים וחרדות.
    • תכונות החיטוי והניקוי של הברוש יעילות גם בדרכי הנשימה. שאיפת אדי שמן הברוש תסייע בהקלת שיעול ובטיפול בהתקררויות וברונכיט. 

    שמן ברוש לשיער

    השמן אינו יעיל רק לעור הפנים, אלא ינקה שומניות מצטברת גם מהשיער. ניתן לשלב את שמן הברוש בתכשירי שיער שונים וליהנות מיתרונות בולטים. מבין שלל התכשירים המכילים שמן אתרי ברוש הוא אחד מהמועילים לשיער. השמן יפחית שומניות ונפח ויעניק לשיער ברק בריא.

    שמן ברוש לטיפול בטחורים

    אין הרבה תופעות מתסכלות, מכאיבות ומביכות כמו טחורים. התופעה מופיעה לרוב עקב אורח חיים מתוח ומלווה במאמץ רב ובאה לידי ביטוי בכלי דם בולטים באזור פי הטבעת הגורמים לרגישות, כאב ודימומים. תכונות החיטוי, הכיווץ וחיזוק כלי הדם של שמן הברוש הופכות אותו לאידיאלי לטיפול בטחורים ועל ידי שילובי בתכשיר מקרר ומרגיע, הוא עשוי להיות יעיל למדי בטיפול בתופעה.

JOIN US