משלוח לנקודת חלוקה בחינם בהזמנות מעל 299 ₪ (לחבילות עד 2 קילו)

שמן אתרי אקליפטוס גלובולוס Eucalyptus globulus

  • שמן אתרי אקליפטוס גלובולוס Eucalyptus globulus

    שמן אתרי אקליפטוס גלובולוס  Eucalyptus globulus

    מוצאו באוסטרליה ומשם ייצאו אותו למקומות רבים בעולם כולל ישראל לייבוש ביצות.

    מפיקים את השמן בספרד, פורטוגל, קליפורניה, רוסיה וסין.

    צבעו שקוף, ריחו מנטולי, מופק מהעלים הטריים או מעלים יבשים ומענפים צעירים.

    אקליפטוס גלובולוס הוא הסוג הרפואי, עובד על איזור לב ריאה בפיזי וגם על התקשורת לסביבה בנפשי.

     

    מידע על השמן:

    שם בוטני: Eucalyptus globulus

    מקור: אוסטרליה

    תהליך הפקה: זיקוק באדים

    חלק צמח: עלים

    גידול: פרא

    רמת השמן: טיפולי Therapeutic

    רמת נדיפות: top

    ארומה: עצי, חזק, רפואי, מרענן

     

    אקליפטוס גלובולוס בארומתרפיה : משחרר כווץ שרירים, מחטא, נוגד כאב עצבים, מרגיע כאב, דאודורנט, משחרר גודש, מצלק, ריחני מרגיע, נוגד וירוסים, מוריד חום, מכייח, משתן, מטהר דם, מעורר זרימת דם לעור ומעורר אדמומיות, מונע מחלה, משמיד טפילים, מעלה לחץ דם, מאחה, מגרש תולעים, ממריץ.

    אקליפטוס גלובולוס בקוסמטיקה :  מחטא רב עוצמה, מתאים לטיפול בפצעי קור, כוויות ופצעים, הוא מזרז צילוק ומרפא. מתאים לטיפול בהרפס סימפלקס ובהרפס זוסטר (בזוסטר לא במקום רופא!!!) . לטיפול בכיבי עור, אבעבועות רוח, בפריחות ולהרגעת גרד בעור. טיפול בכינים. הוא גורם להסמקה.

    מתחבר מצוין עם לבנדר, הדרים, עשב לימון ופרחים

     

    שיקולי בטיחות:

    אין לטפל באקליפטוס במקביל לטיפול הומאופטי

    מעלה לחץ דם

    אינו מומלץ לטיפול בילדים ובעיקר לא בערב (חוץ מהזן שנקרא רדיאטה)

    לא לשימוש פנימי בתכלית האיסור!!!

    האקליפטוס מעורר , לכן לא מומלץ להשתמש בו לפני השינה.

  • שמן אתרי אקליפטוס


    לא נגזים אם נאמר כי יתרונותיו שמן אתרי אקליפטוס מוכרים ברפואת הצמחים מזה מאות בשנים, ואין זה מפתיע כלל, במיוחד לאור הקשת הרחבה של השימוש שניתן לעשות בו לצרכי הריפוי וההקלה במצבים הבריאותיים השונים.

    שמן אתרי אקליפטוס - תכונות

    תכנותיו המוכרות ביותר של שמן אתרי אקליפטוס באות לידי ביטוי בטיפול בדרכי הנשימה, בין אם במצבי מחלות בדרכי הנשימה העליונות, במצבים של ליחה ובתסמינים אלרגיים שונים, המרכיבים שמצויים בשמן מסייעים להרחבתם של כלי הדם והסמפונות ולכן מאפשרים נשימה באופן חופשי יותר, בו בזמן שפעולתו של שמן אקליפטוס כמאלחש קל הופכת אותו למועיל גם בזמן כאבי גרון.

    נוסף על הפן הנשימתי, יכולות הפגת הכאב והאלחוש של שמן אתרי אקליפטוס מסייעות לו בהקלה בכאבי מפרקים, וכך גם האפקט נוגד הדלקת שלו. אותו אפקט מחטא ונוגד דלקת משלב אותו בתיק העזרה הראשונה כתכשיר יעיל בחיטוי פצעים וחתכים, בעוד שריחו העז מאפשר לו לדחות כינים, יתושים ומזיקים אחרים, בין אם השמן נמרח ישירות ובין אם הריח מופץ בחלל באמצעות מבער.

    רעננות ריחו של השמן מפיגה ריחות רעים מחדרי שירותים ומשאר החללים בהם נדרש בישום מסיבי, מה שלא מפריע לשמן גם להפגין את יעילותו הרבה בטיפוח העור והשיער.

    שמן אתרי אקליפטוס - שימושים

    אם רשימת התכונות הארוכה אותה ציינו קודם, עדיין לא הרשימה אתכם, השימושים הנוספים והפחות ידועים של השמן, בוודאי יעשו זאת. הידעתם, למשל, כי בשילוב עם שמן ברגמוט, שמן אתרי אקליפטוס נחשב למרכיב יעיל לטיפול בפצעי ההרפס (פצעי חום / קור / הרפס סימפלקס)? הידעתם, שבשל ריחו החזק והאופייני, לשמן יש גם השפעות ארומאטיות והוא נחשב למעורר ולמחזק, בשל הרחבתו את דרכי הנשימה?

    בשמן ניתן לעשות שימוש באמצעות מריחה במקום שבו נדרשת פעולתו, באופן ישיר וללא דילול. לבעלי עור רגיש ולילדים ניתן לדלל את השמן הנמרח בשמן נשא ביחס של טיפת שמן אתרי אקליפטוס אחת על כפית (או יותר) של שמן נשא. מפיצי שמנים, מבערים ואפילו אינהלציה יכולים להיות פתרון טוב למי שרוצה לעשות שימוש בתכונותיו הארומאטיות של שמן האקליפטוס.

    שמן אתרי אקליפטוס לתינוקות

    מאחר ותינוקות נחשבים לפגיעים במיוחד, אנחנו ממליצים לעשות שימוש זהיר מאד בעת שימוש בשמנים האתריים השונים בסביבתם של תינוקות ופעוטות.
    זאת, בנוסף לכך שחשוב לדעת כי ישנם 3 סוגים של שמן אקליפטוס וקיים הבדל ביניהם, גם בנוגע לרמת החשיפה המותרת לתינוקות.

    הלימוני והגלובלוס נחשבים כמסוכנים וכאסורים בשימוש בתינוקות. אמנם, הרדיאטה נחשב למומלץ ולמותר בשימוש אצל ילדים, אבל מרבית המומחים בתחום ימליצו להמתין עד לגיל מבוגר יותר ורק אז לחשוף את הילד בהדרגה ובדילול מתאים לשמן האקליפטוס.

    למוצרים נוספים חזור לעמוד הבית >>

JOIN US