משלוח לנקודת חלוקה בחינם בהזמנות מעל 299 ₪ (לחבילות עד 2 קילו)

חומצה סליצילית salicylic acid

  • חומצה סליצילית salicylic acid

    חומרי גלם לקוסמטיקה טבעית - חומצה סליצילית הינה חומצה בטא הידרוקסי היחידה שקיימת . החומצה הסליצילית היא חומר קראטוליטי ז"א מקלפת את תאי השכבה הקרנית.
    בניגוד לחומצה הגליקולית שפועלת על התאים בחלק התחתון של האפידרמיס הקילוף של החומצה סליצילית היא החל בשכבות העליונות של השכבה הקרנית שכבה אחר שכבה. בנוסף ליכולת הקראטוליטית יש לחומצה הסליצילית תכונות נוגדות דלקת התורמים להפחתת הגירוי מהתכשיר
    המוצר ימכר אך ורק לאנשי מקצוע

    מכיל: 100 גרם

  • חומצה סליצילית, חומצה סליצילית לפנים, חומצה סליצילת סליצילית אקנה


    חומצה סליצילית הינה הורמון צמחי חשוב, המעורב, בעיקר בתגובותיהם של צמח למצבי סטרס שונים, ובתגובותיהם החיסוניות של צמחים לפלישת פתוגנים, כפטריות חיידקים או נגיפים. החומצה הסליצילית היא הגורם להתנעת מסלולי התגובה הקשורים להגנה על הצמח מפני הפתוגנים. חומצה סליצילית מווסתת גנים רבים המקודדים לחלבונים אשר משתתפים בתהליך זה. בנוסף לכך, פועלת חומצה סליצילית בצמחים כחומר אנטיביוטי המשמיד חיידקים ספציפיים.

    מה זה חומצה סליצילית?

    החומצה הסליצילית קרויה על שמו של עץ הערבה (בלטינית - Salix) שבקליפתו מצוי חומר הסליצין (Salicin) בריכוזים גבוהים, ומחומר זה מופקת החומצה הסליצילית הטבעית. בבליעה, יש לחומצה הסליצילית מספר לא מועט של תופעות לוואי שליליות
    (כשלשול וגרימת בעיות ברמות שונות במערכת העיכול), זאת, בנוסף על טעמה המר.

    יחד עם זאת, בתעשיית התרופות משמשות חומצות סליציליות טבעיות וסינטטיות
    במינונים מבוקרים, ונגזרות של החומצה משמשות את תעשיית התרופות והקוסמטיקה בניתוב תכונותיה החיוביות של החומצה לצרכים שונים (כדוגמת הביסמוט סליצילט, המוכר לנו תחת השם המסחרי פפטו-ביסמול (Pepto-bismol) ומטפל בבעיות העיכול המגוונות.

    למה משמשת חומצה סליצילית?

    החומצה הסליצילית משמשת גם בתרופות רבות ששימושן חיצוני, למשל, חומצה סליצילית לפנים, וזאת, בשל תכונתה לחדש תאי עור ביעילות ובמהירות, ובכך לתרום לריפוי בעיות שונות של העור. פסוריאזיס, אקנה, קשקשת, יבלות וכן הלאה, הן חלק מבעיות העור הרבות בהן מטפלת החומצה הסליצילית בהצלחה. יכולות החיטוי של החומצה הסליצילית, אף הן מנותבות לצרכים האנושיים\ ובהתאם לכך, משמשת החומצה כרכיב פעיל בשמפו לשיער, בתכשירי טיפוח רבים ואף במשחות שיניים מסוימות.

    אבל רגע לפני שאתם רצים להשתמש בחומצה סליצילית, אקנה, קשקשים או פסוריאזיס, חשוב לזכור כי חומצה סליצילית היא חומר קרטוליטי, המקלף את התאים בשכבה הקרנית. בניגוד לחומצה גליקולית, הפועלת על תאים בחלקו התחתון של האפידרמיס, קילוף המבוצע באמצעות חומצה סליצילית מתחיל בשכבותיה העליונות של שכבה קרנית, ומקלף אותן שכבה אחרי שכבה. תכונותיה נוגדות הדלקת של החומצה, אמנם תורמות להפחתת גירוי מהתכשיר, אולם השימוש בה צריך להיעשות אך ורק בידי אנשי ונשות מקצוע!

    איפה קונים חומצה סליצילית?

    כאמור, חומצה סליצילית מהווה רכיב חיוני בתכשירי טיפוח שונים, ולכן, ניתן למצוא אותה כשהיא משולבת בהם. כחומר גלם להכנת קוסמטיקה ביתית ניתן למצוא אותה באתרי קניות המתמחים בחומרי גלם טבעיים ומלאכותיים.

    אולם, גם כאן, הרשו לנו להזהיר - ברשת קיימים לא מעט מקומות בהם ניתן לרכוש חומצה סליצילית לשימוש עצמי במחירים זולים באופן מפתיע. בחלק מהמקרים, לא מדובר באבקה מאיכות טובה, מה שעלול לעלות לכם בכוויה רצינית של העור שעליה תשתמשו בה. במקרים אחרים, מדובר באבקה המדוללת בחומרי נפח שונים. כל שמומלץ לרכוש את החומצה רק במקום מהימן שאף יוכל להנחות אתכם בשימוש בה!

    החומר מיועד לשימוש מקצועי בלבד.

JOIN US