משלוח חינם לנקודת חלוקה להזמנות מעל 299 ש"ח (לחבילות עד שני קילו)

שמן דקל palm oil

  • שמן דקל Palm Oil

    מקור עץ הדקל בגינאה. כיום הוא נפוץ במדינות צפון אפריקה, מאלזיה, אינדונזיה, ברזיל ועוד. מאלזיה הינה היצרנית הגדולה בעולם של שמן צמחי דקל.
    שמן הדקל עשיר בוויטמין  A. לשמן  הדקל מרקם חמאתי רך ונעים והינו יעיל בקוסמטיקה למוצרים העוסקים בחיזוק ממברנת התא והזנת ההיפודרמיס והאפידרמיס.

    מתאים למוצרי שיער, כשמן מסג', קרם להזנת הידיים, מוצרי טיפוח ושמירה על עור התינוקות, למוצרי טיפוח עור יבש ומבוגר, לשמנים לאחר שיזוף, לשפתוני הגנה. השמן ניתן לשימוש ללא הגבלה בכל מוצר ושימוש קוסמטי ומומלץ לשלבו עם חמאות נוספות

  • כל מה שרצית לדעת על שמן דקלים

    מבין כלל השמנים המשמשים למגוון מטרות על ידי האדם,שמן דקל הוא מהנפוצים ביותר שבהם ומהווה 50% משוק השמנים העולמי. הוא נמכר בכל חנות ונפוץ מאוד בשימוש ואין על כך כל פלא. ככל שהוא מופק בטכניקות בנות קיימא, הפקתו יעילה וזולה מאוד והוא רב תכליתי באופן יוצא דופן – מתעשיית הקוסמטיקה ועד המזון. תעשיית הייצור שלו מעניקה פרנסה למיליוני אנשים ברחבי העולם וניתן לרכוש אותו בצורתו הגולמית על מנת להפיק מוצרים טבעיים.

    אז אילו תכונות ייחודיות יש לשמן הדקלים וכיצד ניתן ליישם את השימוש בו בביתך? אספנו עבורך את כל הפרטים שכדאי לדעת עלשמן דקלים ועל אופני השימוש בו. 

    מה זה שמן דקל?

    שמן דקל מופק מציפת וגלעיני פרי הדקל ומופק בכל רחבי העולם. על אף שבנקודות רבות על הגלובוס, הוא מופק באזורים רגישים אקולוגית ומביא לבירוא יערות גשם, ישנן לא מעט תעשיות המפיקות שמן דקל באופן אחראי סביבתית ומאפשרות לצרוך את השמן הרב שימושי ללא פגיעה בחי ובצומח. 

    יעיל במיוחד לגידול

    מבחינת קלות הגידול ועלות התועלת,שמן דקלים הוא אחד מהשמנים היעילים ביותר. מדונם אדמה אחד בודד, ניתן לייצר כ-4.2 טון שמן דקלים בכל שנה. מחמניות נוכל להפיק על אותו שטח חצי טון בלבד ומסויה וקנולה אפילו פחות. לכן, בשימוש נכון ואחראי,שמן דקל אינו מזיק לסביבה ועשוי אפילו להועיל לה, שכן ניתן להפיק כמות גדולה בהרבה של שמן על שטח גידול קטן בהרבה. כמו כן, גידול דקלים דורש פחות שימוש בדשנים.

    שמן דקל שימושים

    לשמן דקל חיי מדף ארוכים והוא מוצק בטמפרטורת החדר, מה שהופך אותו למרכיב אידיאלי במגוון רחב של מזונות ושומר על עמידות יוצאת דופן. הוא מספק יתרונות רבים המגיעים משומנים מוקשים ללא התכונות המזיקות שבהם ועם אחוז שומני טרנס נמוך בהרבה. 

    בנוסף, הוא יציב בטמפרטורות גבוהות ולכן אידיאלי לשימוש בבישול וטיגון. היציבות הגבוהה שלו בטמפרטורת החדר הופכת אותו לאידיאלי להכנת ממרחים ומאפים כמקור שומן זול מאוד ועמיד במיוחד. 

    לבסוף,שמן דקלים מכיל חומרים מקציפים ולכן אידיאלי להכנת סבונים ומוצרים לטיפוח הגוף. ניתן להפיק ממנו קרמים, מסכות, חומרי ניקוי ביתיים ואפילו משחות שיניים. תכולת השומן הגבוהה שבו הופכת אותו כבסיס נפלא לתחליבים, תכשירי לחות למוצרי איפור וניתן אפילו להפיק ממנו נרות.

    שמן דקלים סגולות ויתרונות

    יתרונות בריאותיים רבים נקשרו לשמן דקלים. בין היתרונות הבולטים ניתן לכלול שיפור ושימור תפקודי המוח, מניעת מחלות לב ושיפור רמות ויטמין A בגוף. אילו תכונות הטמונות בשמן דקל מאפשרות את היתרונות האלו? אלו כמה מהמאפיינים הבריאותיים שבו.

    מסייע משמעותית לבריאות המוח

    שמן דקלים הוא מקור מצוין לטוקוטרינולים, נגזרת של ויטמין E המכילה תכונות נוגדות חמצון חזקות התומכות לאורך זמן בבריאות המוח.

    מחקרים שנערכו בבני אדם מראים כי טוקוטרינולים ממקורשמן דקל עשויים לעזור בהגנה על שומני הרב הבלתי רוויים העדינים הנמצאים במוח. שימור שומנים אלו עשויים להאט באופן משמעותי התפתחות בירידה קוגניטיבית בגילי זיקנה כמו דמנציה ואלצהיימר, להפחית את הסיכון לשבץ ולמנוע צמיחה של גידולי מוחץ

    שומר על בריאות הלב

    שמן הדקל מספק הגנה חשובה מפני מחלות לב.

    מחקרים שונים מצביעים על כך ששמן דקל משפיע לטובה על גורמי סיכון למחלות לב, כולל הורדת כולסטרול LDL "רע" והעלאת כולסטרול HDL "טוב". בעשרות מחקרים שונים נמצא כי רמות ה-LDL היו נמוכות באופן ניכר בקרב אנשים שצרכו כמויות עשירות שלשמן דקלים לעומת אלו שצרכו שומנים מסוגים אחרים. יתרה מכך, מחקר שנערך בקרב חולי לב שצרכו שמן דקלים, הראוי יציבות משמעותית במחלה ללא החמרה לעומת קבוצת הביקורת.

    שיפור משמעותי ברמות וויטמין A

    שמן דקלים יכול לסייע בשיפור רמות ויטמין A בקרב אנשים הסובלים מחוסרים בוויטמין או בעלי רמות בלתי יציבות שלו. 

    שמן דקל לשיקום העור

    מעבר לתכונות התזונתיות הבריאות שלו, סגולות טיפוליות רבות נקשרו לשמן דקלים בכל הקשור לטיפוח העור. ההרכב העשיר והמגוון של השמן מעניק לעור יתרונות רבים.

    השמן עשיר בוויטמין E

    ויטמין E מופיע בצורתו האיכותית והיעילה ביותר כטוקופרול d-alpha. תרכובות צמחיות טבעיות רבות מכילות את צורת הטוקופרול של ויטמין E המסייעת לטיפוח העור, כולל שמן דקלים. עם זאת, שמן דקלים מכיל גם צורה נוספת ונדירה יותר של ויטמין E המכונה טוקוטרינולים. 

    למעשה, שמן דקלים הוא בעל הריכוז הגבוה ביותר של טוקוטרינולים בטבע והם מרכיבים עד 70 אחוז מתכולתו בצורתם הטבעית ובכל ארבעת נגזרותיהם הקיימות בטבע.

    טוקוטרינולים שנמצאים בשמן דקלים הוכחו מחקרית כיעילים במאבק בסרטן, אוסטאופורוזיס, מחלות לב והפרעות מוחיות, אך בהרכבן כפי שהוא מופיע בשמן דקל, הם מספקים יתרונות נוספים כמו הגנה מקרינת השמן וטשטוש צלקות. 

    עשיר במיוחד בקרוטנואידים

    פרי הדקל מקבל את צבעו האדמדם מחומרים אלו. הקרוטנואידים הם רכיבים חיוניים הנמצאים בירקות כתומים רבים. הם המעניקים את הגוון הכתום-אדמדם לגזרים, בטטות ולעגבניות. תרכובות אלו מסייעות להגן על עורך מפני השמש וסופגים קרינת UV בעוצמה השווה למקדם הגנה SPF 15. השמן מכיל תרכובות קרוטנואידים כמו ליקופן ובטא קרוטן המונעים התפתחות תאים סרטניים ומחזקים את תאי העור באופן משמעותי.

    רכיב שכדאי להכיר - CoQ10

    ככל שאנו מתבגרים, הגוף מאבד את יכולתו לשמור על עצמו ולהבטיח התחדשות מתמדת. CoQ10 אחראי לייצור הקולגן והאלסטין השומרים על העור גמיש, מוצק וחזק. ככל שתגבר צריכת CoQ10 כשנתבגר, כך יהיה באפשרותו לחדור אל עומק התאים ולספק אפקט נוגד חמצון עוצמתי והזנה עמוקה וחיונית המאפשרת להגביר את ייצור הקולגן והאלסטין. כתוצאה מכך, נוכל ליהנות ממגוון יתרונות.

    • עור מוצק מתוח ובעל מראה צעיר ומלא ברק.
    • טשטוש קמטים וקמטוטים.
    • גוון עור אחיד ובריא יותר.
    • טשטוש צלקות.

    מכאן, ששמן דקליםלא רק מסייע לשמור על בריאות העור, יש ביכולתו לתקן נזקים קיימים.

    העשרה נרחבת של ויטמין K

    ויטמין K מסייע לטפל בעור רפוי, בהפחתת נפיחות ובטשטוש צלקות וסימנים לאחר הניתוח. שמן הדקלים, העשיר בויטמין K, יכול לשמש להכנת תכשירים להעלמת ורידים ברגליים ולמזעור סימני מתיחה, חבורות, צלקות וכוויות.

    שמן דקל לייצור מוצרי קוסמטיקה

    מאז ומעולם נעשה שימוש בשמנים לטיפוח השיער, אך לא כל שומן מועיל לשיער בצורה שווה. השומנים החיוניים והיעילים ביותר הם מסוג שומן רוויי. זוהי הסיבה שתכשירים רבים מכילים חמאת קקאו או שיאה או שמן קוקוס. גםשמן דקלים מכיל כמות רבה של שומן רווי וכ-50% ממנו מורכב משומן זה. זהו אחד השומנים היציבים ביותר ואינו מתחמצן ולכן אידיאלי להכנת תכשירי טיפוח. ניתן לעשות בו שימוש להכנת קרמים, מסכות, סרומים ומגוון רחב של מוצרי טיפוח נוספים לשיער ולעור. מגוון חומרי ההזנה שבו יספקו לעורך יתרונות רבים.

    שמן דקל להכנת סבונים

    המודעות ההולכת וגוברת לחשיבות שבשימוש בחומרי גלם טבעיים, הביאה אל חיינו מגוון רחב של סבונים ממקור 100% טבעי. הסבון שאנו משתמשים בו עם גופנו כל יום עשוי להכיל כימיקלים מזיקים כמו סולפטים ורעלנים אחרים, ולכן מומלץ לעשות שימוש בסבונים טבעיים בעלי יעילות לא פחות טובה, ולעתים אף טובה בהרבה.שמן דקליםהוא אחד מהרכיבים הפופולריים ביותר למטרה זו ומכיל יתרונות רבים בתהליך הכנת הסבונים.

    שמן דקלמכיל כמויות גבוהות מאוד של חומצה פלמיטית. חומצה זו שומרת את הסבון קשה ועמיד לאורך זמן רב. 

    כמו כן, השמן מתערבב היטב עם חומרים אחרים ומתמזג עמם בקלות. לכן, הוא נחשב לאחד מחומרי הגלם הנוחים ביותר לשימוש ליצירת תרכובות ומרקחות וסבון אינו שונה מבחינה זו., תכולת השמן הגבוהה שבו יוצרת סבון עשיר ובעל תחושה מענגת ומעשירה על העור.

    כדי להפיק סבון מהשמן, מומלץ להמיס אותו היטב לפני ערבוב שאר המרכיבים. כך נוכל להבטיח כי כל רכיבי השומן וחומצות השומן שבו יתפזרו באופן אחיד על פני כל הסבון כאשר הוא יתקרר ויתמצק שוב.

    שמן דקל לשיער

    לשמן מפירות הדקל האדום יש לא מעט תכונות שבזכותן הוא נחשב היום לאחד משמני השיער הטובים ביותר שקיימים היום ממקור טבעי. 

    • בראש ובראשונה, הוא מספק הזנת ויטמינים עשירה ונרחבת לתאי השיער והקרקפת וכידוע, הזנה נכונה היא הצעד הראשון בדרך לשיער יפה. שמן דקלים אדום מכיל ויטמין E בנגזרת ייחודית המעניקה אפקט נוגד חמצון יוצא דופן. כך הוא מספק אפקט אדיר של התחדשות והגנה על תאים על ידי נטרול הרדיקלים החופשיים. הוא הופך את מבנה השיער לאלסטי ומעודד צמיחה של תאים. בנוסף, תכונות ההגנה העוצמתיות שלו מפני קרינת השמן הופכות אותו לתכשיר נפלא לשמירה על השיער מפני השמש הישראלית הקשה. כך בעזרת השימוש בשמן דקלים השיער שלנו זוכה לחיוניות, לרוח נעורים ולמראה בריא.
    • על אף המרקם המשחתי והנוקשה, הוא דווקא אידיאלי לשימוש על השיער. במבט ראשון, הוא נראה כחומר שלעולם לא יעבוד כתכשיר לשיער. עם זאת,שמן דקל טהור המופק בתהליכים איכותיים יימס מיד במגע עם העור. לכן, כאשר נמרח אותו על הידיים ונחמם אותו מעט, הוא יהפוך לשמן אחיד בעל מרקם רך וקטיפתי. כעת ניתן יהיה למרוח אותו על הקרקפת והשיער כולו באופן אחיד. הוא יספק לשיער מרקם משיי ועדין וייספג במהירות, על אף מרקמו למראית עין. עם זאת, בכדי ליהנות משיער חלק ומבריק, יש למרוח את השמן כאשר השיער רטוב. יעילות השמן תהיה נמוכה בהרבה כאשר הוא נמרח על שיער יבש. 
    • תרכובות הקרטינואידים שבשמן הדקלים מעניקות לחות, חוזק וברק לרקמת השיער וה- CoQ10 המעודד את ייצור הקולגן יבטיח לך שיער מלא, מבריק וחזק יותר מאי פעם. 

    שלל התכונות הללו הן שהופכות כיום את שמן הדקלים לאחד מהשמנים המבטיחים בעולם. בין אם מדובר בחומר גלם זול ויעיל לתעשיית המזון, או כמרכיב בסיסי למוצרי קוסמטיקה לטיפוח העור והשיער, שלל חומרי ההזנה שבו והשימוש הנוח אינם משתווים לאף שמן אחר.


    מאמר זה נועד להביא מידע עשיר על השמן אך הרכבו / תכולתו העשירה קיימת רק בשמן דקלים אשר אשר אינו מזוכך וצבעו כתום והינו נדיר בשוק ולא קיים בשוק הישראלי ולכן כל אפשרויות הטיפול איתו הנכתבו עליו במאמר זה אינם רלוונטיים כל עוד השמן מזוכך וכן אנו לא ממליצים לצרוך שמן דקלים מזוכך בלקיחה פנימית בשום פנים ואופן.


Customer Reviews

Based on 1 review
100%
(1)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
ל
ל.ב.ד.
שמן דקל

JOIN US