משלוח חינם לנקודת חלוקה להזמנות מעל 299 ש"ח (לחבילות עד שני קילו)

5 סיבות למה להשתמש בשמן חוחובה

20 יוני, 2019 3 דקות קריאה

5 סיבות למה להשתמש בשמן חוחובה

שמן חוחובה

שמן חוחובה מופק באמצעות כבישה קרה שאינה עושה שימוש בממיסים כימיים מגרעין/זרעי שיח החוחובה. מכיוון שהצמח גדל באופן טבעי בתנאים קשים במדבריות (בעיקר באריזונה, מקסיקו ודרום קליפורניה) הוא אוגר בגרעין שלו ויטמינים (בעיקר ויטמין E, A ו-B) ומינרלים בריכוז גבוה כדי לשרוד. השמן מכיל גם חומצות שומן חיוניות, חלבונים, אנטי אוקסידנטים וחומרים אנטי בקטריאליים ובניגוד לשמנים אחרים הוא אינו מכיל טריגליצרידים – חומצות שומן.

שמן חוחובה הוא למעשה שעווה המופקת מזרעי שיח צמחי – החוחובה. בעבר, האינדיאנים והמקסיקנים השתמשו בשמן החוחובה למגוון מצבים כולל בטיפוח השיער, הרפואה והבישול. בהתחשב היתרונות של שמן חוחובה קל להבין מדוע.

בגלל ששמן חוחובה הוא שעווה, הוא לא שמנוני כמו שמנים אחרים, מה שהופך אותו קל יותר להחיל אל תוך העור שלך. שמן חוחובה הוא גם אנטי דלקתי, ולכן ניתן להשתמש בו כדי להקל על עור יבש, כמו גם לרפא מספר מצבי עור כמו אקזמה ואקנה.

ומסתבר שבכלל השמן תורם לטיפוח העור, למשל שיפור וחידוש גמישות ורעננות העור, הזנה בלחות ואיזון רמות השומן והלחות, מניעת רפיון, הפחתת קמטים, עיכוב הופעה של קמטים עתידיים, ריכוך העור, טשטוש צלקות, סימני מתיחה וכתמי עור, טיפול בכוויות שמש וכן הקלה על בעיות בעור כמו סבוריאה, יובש, קשקשים, סדקים ועוד. עם זאת, בשל העדר הטריגליצרידים השמן אינו שמנוני, כך שהוא מגן ומלחח את השכבות העליונות של העור בלי להשאיר תחושה שמנונית.

 

למי מתאים שימוש בשמן חוחובה?

בנוסף, מכיוון שהשמן דומה בהרכבו לסבום (השומן של העור) האנושי, פעולתו נעשית תוך כדי התמזגות איתו כדי ליצור מעטה של הגנה מפני נזקי הסביבה, הגיל והגנטיקה. לשמן יש צבע צהבהב, אין לו כמעט ריח (ניחוח עדין ונעים לטעמי), הוא אינו גורם לתופעות לוואי והוא היפו-אלרגני ובמילים אחרות - מתאים לכל סוגי העור (כולל עור מבוגר, סדוק ויבש) ולכל מי שמעוניין לשמור על עור בריא ומראה צעיר.

ובמילים אחרות – בשמן חוחובה יש את כל היתרונות של שמן אבל בלי החסרונות. וזה לא הכל כי שמן חוחובה מתקלקל רק אחרי 6-10 שנים...( כן הוא עמיד מאוד!) למעשה, שמן חוחובה הוא סרום ביולוגי טהור וניתן לעשות בו שימוש כמות שהוא למשל: לעסות ישירות על העור (כולל בפנים, בשיער, בצוואר ובאזור העיניים) עד ספיגה מלאה, למרוח אותו על השיער ועוד.

טיפ חשוב – מכיוון שהוא אינו שמן אלא שעווה נוזלית המולקולות שבו גדולות יותר ולאורך זמן יכולות לסתום את העור ולכן אני לא ממליצה להשתמש בו כסולן. תמיד ערבבו אותו עם שמנים נוספים, אפילו חצי חצי – ועדיין תהנו מכל היתרונות שיש לו להציע!

 

תוך כמה זמן רואים שיפור?

אתם תבחינו בשינוי חיובי תוך שבועיים מקסימום ותיהנו משיפור באלסטיות העור, מעור חיוני יותר ובאופן כללי ממראה טוב יותר. עם זאת, יש להיזהר מבליעת השמן כי הוא יכול לגרום לשלשולים.ואם אתם לא רוצים לקחת סיכונים מיותרים – תמיד תוכלו לרכוש מוצרי קוסמטיקה שמכילים את השמן, למשל קרמים, מוצרים לשיער, לציפורניים ולשפתיים ועוד. עם זאת, במוצרים אלו לרוב יש חומרים משמרים ולכן עדיף השמן בצורתו הטבעית.

 

שמן חוחובה 

 

אז הנה 5 דרכים מצויינות לשימוש בשמן חוחובה:

 

מסיר איפור

אחרי הכל אנו מדברים פה על שמן איכותי והיפואלרגני. כמה טיפות של שמן חוחובה על כדור צמר גפן לח יסירו בקלות סומק, שפתון, אייליינר, מסקרה וכל איפור אחר. לא צריך מגבונים מהודרים להסרת איפור מפוצצים בכימיקלים כאשר יש לך שמן חוחובה טבעי.

 

מרגיע את העור במצבי יובש, אדמומיות ורוזיציאה

שמן חוחובה הוא אנטי דלקתי, כלומר הוא מעולה נגד מצבי עור כמו אקזמה, רוזצאה, כוויות שמש, ופסוריאזיס. החלתו על שמן חוחובה על עור יבש, מגרד, או אדום יכול להרגיע את העור ולעודד אותו.  ערבבו כף חוחובה עם כף שמן אבוקדו בכבישה קרה , מעסים בעדינות את העור עם מעט מהתערובת במשך כ 5 דקות ומסירים במים חמימים.

 

תורם ללחות העור

שמן חוחובה תורם בקלות לשיפור מראה העור ומאזן הלחות שבו. ניתן בקלות להוסיפו לכל תכשיר או לערבב כף שמן חוחובה עם כף שמן שקדים מתוקים ועשרים טיפות ויטמין E. השתמשו במספר טיפות מהתערובת כסרום שמנים ליום.

 

תורם להזנה והגנה על שפתיים יבשות

המיסו 10 גרם חמאת קקאו עם 5 גרם שעוות דבורים והוסיפו 15 גרם שמן חוחובה. מזגו לצנצנות

 

תורם למראה בריא של השיער

אפשר פשוט לקחת מספר טיפות ולמרוח על קצוות שיער לח. עושה עבודה מצויינת!

ואפשר להכין סרום:

צפו בסרטון – הכנת סרום לשיער חוחובה וארגן


JOIN US