עץ הרימון נתן ריחו - בריאות בשמן זרעי רימונים

עץ הרימון נתן ריחו - בריאות צבועה בארגמן! 

 

רימון נחשב לאחד משבעת המינים שבהם התברכה ארצנו, אבל גם לא היה נכלל שם, אין ספק שלפרי העסיסי, הארגמני הלוהט והמפתה הזה, שמור מקום של כבוד בקוסמטיקה, מאחר וכל חלקי הרימון השונים משמשים לטיפוח ולבריאות. אבל, אנחנו נתמקד דווקא בשמן זרעי רימונים, שנחשב ליעיל ביותר בהכנת תכשירי קוסמטיקה טבעיים.

 

שמן זרעי רימונים - מדוע הוא כל כך בריא?

שמן זרעי רימונים בכבישה קרה נחשב לאחד מהשמנים המעולים, ומקושר ישירות, בשל תכונותיו, לתכשירי טיפוח אנטי אייג'ינג ולתכשירים המיועדים לעור המזדקן. זרעי רימון והשמן המופק מהם מכילים חומצת שומן ייחודית הנקראת חומצה פוניצית (Punicic acid), חומצת שומן רב בלתי רוויה, אשר שייכת לקבוצת חומצות השומן הלינולניות המוצמדות (conjugated linolenic acids = CLnA). באופן טבעי, מכילי זרעי הרימון בין 60% ל-80% של חומצה פוניצית, מתוך כלל החומצות המצויות בו. כמו כן, בזכות האנטי-אוקסידנטים שבו, נחשב שמן זרעי הרימון לשמן אידיאלי להגברת גמישותו של העור, הפחתת הקמטים הדקים והאטת תהליכי הזדקנותו של העור. בשמן ניתן להשתמש כמות שהוא, במריחה על עור פנים נקי בכל לילה לפני השינה, או לשלב אותו בתכשירים השונים, בדרכים שתכף נפרט.

 

שמן זרעי רימון לעור המזקין

היות ויתרונותיו של שמן זרעי הרימונים מתגלים בעיקר בעור המבוגר, המוכתם והעייף יותר, לא תמצאו ברשימת תכשירי הקוסמטיקה המבוססת עליו (המיועדת לנשים מבוגרות) פורמולות לתכשירים "אגרסיביים", כמו סוגי פילינג למיניהם. תחתיהם, תמצאו תכשירי טיפוח עדינים יותר כמו קרמים מזינים וסרומים. לדוגמה, הסרום שאת דרך הכנתו ומרכיביו תוכלי לראות כאן. אם את מעדיפה את תכשירי הטיפוח שלך פחות שמנוניים, תוכלי לערבב את מספר טיפות משמן זרעי הרימון בגל אלוורה טבעי ולקבל ג'ל אלוורה בריא יותר ותכשיר טיפוח במרקם קליל.

 

האם עלי לחכות עד שאזקין כדי ליהנות מיתרונות הרימון?

בעלות העור הצעיר יותר תוכלנה אף הן לנתב את הרימון לצרכי הטיפוח שלהן, על ידי יצירת פילינג המכיל מיץ רימונים. לשם כך, ערבבי ב-1/4 כוס מיץ רימונים (סחוטרי, לא לרמות :-)), שתי כפיות שקדים טחונים ושלוש כפיות דבש. הניחי על הפנים ועסי בתנועות סיבובית עד לתחושה של המרצת הדם בעור. שטפי במים קרים ויבשי בטפיחות קלות.

 

ולסיום, טיפ קטן לבחירת שמן זרעי הרימונים האיכותי:

בחרי תמיד שמן בכבישה קרה ובאיכות Food grade. את השמן האיכותי תוכלי לזהות על פי שלוש תכונות בולטות: הוא בעל ניחוח וטעם אופייני, הוא צמיג מעט ואיננו נוזל בקלות, וצבעו זהוב.

 

לטיפים ומידע נוסף, תוכלי להיכנס לקישור הזה.

 

שתהיה לנו שנה טובה, ומי ייתן שירבו הנאותינו כרימון :-)