משלוח חינם לנקודת חלוקה להזמנות מעל 299 ש"ח (לחבילות עד שני קילו)

שמן אבוקדו - 6 יתרונות חשובים לעור והשיער שלך

20 יוני, 2019 4 דקות קריאה

שמן אבוקדו - 6 יתרונות חשובים לעור והשיער שלך

שמן אבוקדו

 

שמן אבוקדו נחשב לאחד מהשמנים הראשונים שהופקו מצמחים והיו בשימושן של התרבויות הקדומות, יש האומרים, כי חלק גדול מהמרקחות שרקחו האצטקים לצורך ריפוי או טיפוח היו מבוססות על השמן הירקרק והמועיל הזה. בניגוד לרוב השמנים הצמחיים, אשר מקורם בזרעי הצמח, שמן אבוקדו כבישה קרה מופק מציפת הפרי, אותו חלק בשרני וטעים, אותו אנחנו אוכלים.

 שמן אבוקדו מופק מפרי האבוקדו הטרי

מה מכיל שמן אבוקדו שהופך אותו לבריא כ"כ?

שמן האבוקדו מכיל כמות גדולה של חומצה אוליאית (60% ומעלה) המעניקה לעור לחות ומחדשת בו רקמות. בנוסף, מכיל השמן לציטין ההופך אותו למקשר בפורמולות המכילות שמנים ונוזלים שאינם "מתקשרים" ביניהם, ויטמינים רבים, ביניהם ויטמין E (טוקופרול) נוגד חמצון וגם קרוטנואידים, שאף הם מסייעים במניעת החמצון. יתרונותיו הרבים, הם אלה ההופכים אותו לשמן שניתן לשימוש נרחב, בין אם בבליעה, בתיבול מזון, בטיגון (בשל נקודת העשן הגבוהה שלו), או, בשילוב בפורמולות קוסמטיות שונות, שם הוא מככב, גם בשל כושר התחלוב שלו, וגם בשל תכונותיו האחרות.

 

מהו שמן אבוקדו בכבישה קרה?

כבישה קרה הינה הליך סחיטת השמן מהזרע על ידי דחיסה והידוק בלחץ וטמפרטורה שאינה עולה על 45 מעלות חום. בתהליך של כבישה קרה הוויטמינים, חומצות השומן, האומגות ושאר הערכים החיוניים של השמנים נשמרים במלואם. בנוסף נמצא כי לשמן ניחוח, צבע וטעם אופייניים כך שנצפה משמן אבוקדו בכבישה קרה להיות בעל גוון ירוק עמוק, מעט סמיך ובעל טעם של אבוקדו. אם שמן האבוקדו של אינו ירוק או נראה לך צלול – הוא לא בכבישה קרה.

 

מהו שמן אבוקדו אורגני ומדוע חשוב להשתמש דווקא בו?

בוודאי גילית כבר כי לא כל מה שטבעי הוא בהכרח אורגני, ולעיתים, קיים בלבול בין שני מושגים אלה. אז בואי נעשה סדר בדברים: "טבעי" באופן עקרוני, הוא משהו המגיע מהטבע, אולם, בשל חוסר אכיפה, קריאת תוויות של חלק מהמוצרים המתהדרים בתואר הזה, מגלה, כי רק אחוז מזערי מהרכיבים במוצרים הוא אכן טבעי, למרות הכרזות היצרנים. מאידך, עם אורגני, הסיפור מעט שונה, מכיוון שכאן, ישנם תקנים הקובעים באיזה חומרי הדברה וכימיקלים ניתן להשתמש בעת גידול הצמח (במקרה שלנו - אבוקדו), ואיזה אסור. כך שכמו שמנים אורגניים אחרים, שמן אבוקדו אורגני ללא ספק בריא יותר משמן אבוקדו שאיננו כזה.

 

אז למה שמן אבוקדו טוב?

בשל תכונותיו, שמן אבוקדו ניתן לשימוש חופשי וישיר על העור ומשמש בטיפול בעור יבש וסדוק, בגרד בעור ובדלקות שונות. ניתן לשלב אותו בתכשירי טיפוח לשיער, שם הוא מזין קרקפת יבשה, מטפל בקשקשים ומגן על השיער מפני הנזקים שגורמות לו קרני השמש.

לפני מספר עשורים, הייתה פרסומת שכינתה את הבננה "פצצת אנרגיה צהובה", אבל אם יש פרי שבאמת מלא בכל הדברים הטובים שיש לטבע להציע, אין ספק שזהו האבוקדו. למרות שמסיכות האבוקדו הביתיות הן שם דבר אצל נשים בנות 25 ומעלה, למה לא ללכת ישר אל המקור, אל שמן האבוקדו, ולנצל ישירות את כל שפע הויטמינים והחומרים החיוניים שהוא מכיל? ישנם שימושים רבים לשמן האבוקדו, ריכזתי עבורכם מגוון פורמולות מיוחדות, שתנתבנה את היתרונות של השימוש בשמן לצרכיכן.

 

1. שמן אבוקדו לעור הפנים – מספק לחות עמוקה 

שמן אבוקדו יכול לחדור לתוך השכבה השנייה של העור (דרמיס) ולספק לחות עמוקה עם החומצה האולאית והלציטין שבו אנשים שיש להם עור יבש יהנו להשתמש בו. הלציטין בשמן אבוקדו מסייע לשמירה על מאזן הלחות שבעור, והקרוטנואידים ופרו-ויטמין A מאזנים את העור ומשמשים כנוגדי החמצון.

 

2. מטפל בנזקי שמש

שמן אבוקדו אידיאלי לטיפול בעור לאחר חשיפה לשמש מעצם היותו אנטי דלקתי ומומלץ מאוד להשתמש בו בסוף היום על מנת לטפל בהשפעות המזיקות של השמש היכולות להימשך זמן רב לאחר החשיפה.

 

טיפ: מסיכה לשיקום עור פנים יבש

כף שמן אבוקדו אורגני בכבישה קרה

כפית ויטמין E

חצי כפית לציטין סויה 

מערבבים את הרכיבים יחד ומורחים מספר טיפות על הפנים תוך כדי עיסוי. ממתינים כעשרים דקות, לאחריהן, שוטפים במים פושרים ומנגבים בטפיחות קלות.  ניתן למרוח מעט מהתערובת כסרום.

 

3. אנטי אייגינג

לשמן אבוקדו יש יתרונות לא רק עבור עור פגום מהשמש אלא מומלץ לכל מי שהעור שלה/ו מראה את הסימנים של הזדקנות טבעית כמו קמטים, יובש, ורפיון. 

הויטמין E וקרוטנואידים יכולים למנוע דלקת ולשמור קמטים מלהופיע על העור. חומצות השומן בשמן אבוקדו חודרות לשכבה השנייה של העור ומונעות יובש וקמטים הקשורים להזדקנות.

 טיפ: למרוח כסרום על עור נקי לפני היציאה מהבית.  

 

4. מקל על אקזמה ופסוריאזיס

שמן אבוקדו המשולב עם שמן המפ ושמן שיבולת שועל וויטמין E , יכול להקל על הסימפטומים של פסוריאזיס והקשקשת ותחושת הגרד המתלווה. מגרדים על הכתמים.

 

5. שמן אבוקדו להזנת עור הגוף היבש

למה שנקפח את עור הגוף שלנו, כאשר הפנים והשיער כבר נהנים מהפלאות שמחולל בהם שמן האבוקדו? השמן מיועד לתת פתרונות למצבים של יובש קיצוני? אז בואו נשתמש בו!

 

תערובת לעיסוי עור יבש במרפקים ובכפות הרגליים

כף וחצי שמן אבוקדו

כף שמן אגוז מקדמיה

כף שמן חוחובה

5 טיפות שמן אתרי לבנדר

5 טיפות שמן אתרי גרניום

 

מערבבים את הרכיבים יחד ומורחים על המרפקים וכפות הרגליים תוך כדי עיסוי. על מנת להעצים את האפקט, ניתן לעשות זאת לפני השינה, ולאחר העיסוי, לגרוב גרביים מחממות. החום נותן בוסט לחומרים שמרככים את העור הקשה. ניתן לחזור על הטיפול בכל יום לאורך תקופה.

 

6. שמן אבוקדו לשיער

אם אתן סובלות משיער יבש, אבל לא אוהבות מסיכות שיער, תוכלו להסתפק במריחת שמן האבוקדו כמו שהוא (או בתוספת של מספר טיפות מהשמן האתרי החביב עליכן) על הקרקפת והשיער ועיסויו עד לספיגה מלאה. אין צורך לשטוף מיד. למעשה, אם השיער שלכן מאד יבש, תוכלו להשאיר את השמן על השיער עד לחפיפה הבאה שלכן. אבל, במסכות הזנה לעור הקרקפת ולשיער, מתגלים יתרונותיו של השמן כאשר הוא מוסיף לחות, אבל איננו מותיר את השיער או הקרקפת שמנוניים מעל לצורך.

 

מסיכה לטיפול בשיער יבש:

שלוש כפות שמן אבוקדו

כף שמן חוחובה

כף שמן זית

מערבבים את כל הרכיבים יחד, מורחים על השיער מהקרקפת ועד לקצות השיער ומעסים ביסודיות. מכסים בכובע רחצה או בשקית ניילון מאולתרת וממתינים כחצי שעה. שוטפים במים פושרים-חמים. שמן האבוקדו מחזק את השורשים והופך את השיער לבריא ומבריק. 


JOIN US