משלוח חינם לנקודת חלוקה להזמנות מעל 299 ש"ח (לחבילות עד שני קילו)

קוסמטיקה טבעית - מדריך 10 חומרי הגלם למתחילים

20 יוני, 2019 11 דקות קריאה

קוסמטיקה טבעית - מדריך 10 חומרי הגלם למתחילים

אולי אתם חושבים שקוסמטיקה טבעית הוא טרנד של השנים האחרונות, אך ההפך הוא הנכון. כבר במצרים העתיקה עשו שימוש במוצרי קוסמטיקה טבעיים וההוכחה – בקברים של פרעונים נמצאו מוצרי קוסמטיקה לשימוש עתידי בעולם הבא. מסתבר שהשאיפה ליופי לא התחילה אצלנו ולא נגמרת רק פה...

אבל מאז עברו הרבה מים בנילוס ומוצרי הקוסמטיקה הפכו למתועשים ומכילים כימיקלים שחלקם מסוכנים, המוצרים ברובם יקרים וגם אם הם לא יזיקו, רוב הזמן הם פשוט לא מועילים.

מוצרי הקוסמטיקה הטבעיים חזרו לאופנה כחלק מאג'נדה של אורח חיים בריא ואלו הפכו לטובים, יעילים ובטוחים יותר אך לרוכשים מוצרים עדיין אמליץ לבדוק את רשימת המרכיבים המלאה במוצר כך שבשורה התחתונה הדרך הטובה ביותר להבטיח שאתם משתמשים ממוצרי קוסמטיקה טבעיים המותאמים לכם באמת היא ללמוד לרקוח אותם לבד.

  

מה זה קוסמטיקה טבעית?

קוסמטיקה טבעית היא ביטוי רווח בזמן האחרון אך כדי לעשות סדר בבלגן.

  • מצד אחד – מוצרי קוסמטיקה טבעיים נחשבים לאלו שלפחות רוב המרכיבים שלהם (אם לא כולם) טבעיים, כך שלמעשה כל אחד יכול לרקוח בבית מוצרי קוסמטיקה טבעיים.
  • מצד שני – לא כל מה שטבעי הוא בריא ולפעמים זה בדיוק להיפךודווקא טבעי הוא המסוכן. לפעמים דווקא העיבוד התעשייתי של חומר גלם מסוים מעניק למוצר הקוסמטי יתרונות חדשים.

כך למעשה, גם בקוסמטיקה טבעית נדרש ידע ומומחיות בדיוק כמו בתחום אחר, והעובדה שמדובר בתחום שהוא יחסית נגיש לכולנו לא אומרת שהוא לא מקצועי. יתרה מזאת, מכיוון שמדובר בקוסמטיקה יש לגלות משנה זהירות מסיבה אחת – מחקרים רבים הוכיחו שמוצרי הקוסמטיקה חודרים למחזור הדם דרך העור ונספגים בגוף כך שיש חשיבות גבוהה להבנה של התחום והחומרים לפני שמתחילים.

 

 

איך מתחילים?

עולם הרוקחות הטבעית עשיר בחומרי גלם ואני ממליצה להתחיל עם חומרי גלם בסיסיים, כאלו שאפשר להשתמש בהם כפי שהם וזאת כדי להיות בטוחים מכל הכיוונים : גם מבחינת בטיחות ההכנה וגם כדי לא להסתבך על ההתחלה. יש מבחר חומרי גלם טבעיים ובטוחים שכל אחד מהם הוא "קוסם" בפני עצמו וניתן להשתמש בו בבטחה וגם ניתן לשלב ביניהם בקלות ולטפל בקלות בבעיות יום יומיות, מה שבשורה התחתונה – ייתן לכם מענה ויחסוך לכם כסף.

וכמובן שככה תוכלו להיות בטוחים שמוצרי הקוסמטיקה שלכם אכן טבעיים, תדעו בדיוק מה הם מכילים ומה המינון של כל רכיב במוצר.

במדריך זה בחרתי ב 10 חומרי גלם בסיסיים ונפוצים ומגוון שימושים ושילובים אפשריים! וזו כמובן רק ההתחלה כי עולם הקוסמטיקה הטבעית הוא אינסופי .

בואו נתחיל,

 

הכירו את 10 חומרי הגלם הטבעיים שכדאי שיהיו לכם בבית

 

 שמן אתרי לבנדר

שמן אתרי לבנדר הוא אחד החומרים הכי נפוצים בשימוש הרוקחים הטבעיים וניתן להשיגו בכל בית מרקחת. שמן אתרי לבנדר נחשב לשמן הבטוח ביותר מבין השמנים האתרים ובניגוד לשמנים אתרים אחרים – ניתן להשתמש בו ישירות על העור ללא סיכון. השמן מופק בתהליך זיקוק באדים מפרחי צמח הלבנדר אבל זה רק נשמע פשוט : פרחי הלבנדר פורחים תקופה קצרה בלבד ולצורך הפקת ליטר שמן נדרשים 200 ק"ג פרחים.

אך כמובן שההשקעה משתלמת כי השימוש בשמן האתרי הזה הוא כמעט אינסופי. הרשימה החלקית של יתרונות השמן האתרי מלבנדר כוללת את התכונות הבאות :

  •          חיטוי, יבוש והרגעת עור דלקתי
  •          הורדת נפיחות ואודם
  •          טיפול באקנה
  •          הקלה על בעיות נשימה
  •          עזרה בריפוי פצעים
  •          הרגעת העור לאחר מכות, חבלות, שריטות, עקיצות
  •          כוויות .
  •          הקלה לשרירים תפוסים

למעשה, שמן אתרי לבנדר נחשב כשמן "עזרה ראשונה" חובה בכל בית ונחשב לאחד השמנים המועילים והמרגיעים. הוא אחד השמנים האתרים העדינים ביותר שיש ולכן הוא מתאים לשימוש בקרב תינוקות, נשים בהריון, נשים מניקות, ילדים, קשישים ועוד.

ואתם יכולים להסיר דאגה מלבכם מסיבה אחת – שמן אתרי לבנדר שמאוחסן בצורה ראויה יכול להישמר לאורך שנים ולהבטיח בריאות לכל המשפחה. אני בטוחה שאתם תתאהבו בו לפחות כמוני, אז למה שלא תנסו?

טיפים לשימוש:

מערבבים 5 טיפות לבנדר עם כף שמן קלנדולה ומורחים על שטח העור לפי הצורך לטיפול במצבים שצוינו למעלה.

מריחים ישירות מהבקבוק בזמן התקררות, שפעת.

שמים טיפה על הכרית לשינה טובה ורגועה.

 

   

שמן עץ התה

שמן עץ התה האוסטרלי (בקיצור : שמן עץ התה) הוא שמן אתרי שמופקמזיקוק העלים של עץ התה האוסטרלי. המרכיב הפעיל בשמן הזה היא תרכובת אורגנית בשם Terpinen-4-ol שיש לה תכונות אנטי-בקטריאליות ואנטי-פטרתיות חזקות מאוד.

כתוצאה מכך נחשב שמן עץ התה האוסטרלי לאחד החומרים האנטי-פטרייתיים החזקים בעולם.  בנוסף שמן עץ התה הוא גם אנטי-ויראלי ובעל תכונות חיטוי חזקות ולכן זכה לשם "האנטיביוטיקה של הטבע"

שמן עץ התה משמש בעיקר לצורך טיפול בבעיות עור שונות כמו עקיצות, חתכים, אקנה, הרפס, צריבות וכוויות בעור, שפשפות, פסוריאזיס, פצעים מגרדים (למשל כתוצאה מאבעבועות רוח) ועוד.  פשוט דללו 5 טיפות של שמן עץ התה  עם כף שמן קלנדולה ומרחו על שטח העור

שמן עץ התה מתאים לטיפול בדלקות שונות, למשל דלקת סינוסים – ניתן להריח ישירות מהבקבוק, לטיפול בפטריות (למשל פטרת ציפורניים) ניתן לשים טיפה מקומית. שמן עץ התה יעיל לטיפול בהרפס הפה, ניתן למרוח ישירות ברגע שמתחיל העקצוץ ולקצר את ההתפרצות.

שמן עץ התה הוא אחד השמנים שבטוחים לשימוש גם במצב לא מדולל.  עם זאת הוא שמן בעל תכונות רפואית חזקות וליתר בטחון לפניכם מספר אמצעי בטחון :

  •          השתמשו בשמן העץ התה לצורך חיצוני ודללו אותו בשמן צמחי
  •          בדקו רגישות על שטח עור קטן לפני שימוש נרחב יותר
  •          הפסיקו מיד את השימוש בכל מקרה של גירוי .

 

 

חמאת שיאה גולמית

חמאת שיאה מופקת מהליבה של אגוז השיאה שנחשב לעץ החיים ולקדוש בתרבויות מסוימות. חמאת שיאה מורכבת מחומצות שומן (חומצה אולאית וחומצה סטארית), עשירה בויטמינים E, A ו- Fומספקת לעור לחות ואיזון שהופכים אותה למצוינת לטיפול בבעיות שונות. רשימה חלקית לפניכם:

  •          עור יבש – חמאת שיאה מטפלת בפריחות, בעור מחוספס, יבש וסדוק וכן בדלקות ובמחלות עור (אקזמה ופסוריאזיס כדוגמה), בפטמות סדוקות ועוד. 
  •          קמטים – חמאת שיאה ממצקת את עור הפנים כך שמתקבלת מראה רענן וצעיר יותר.
  •          גירויי עור – חמאת שיאה מטפלת בגירויים שונים בעור כמו עקיצות של חרקים, כוויות שמש/קור, אלרגיות, פציעות, חתכים ועוד.
  •          בעיות עור בקרקפת – חמאת שיאה מעניקה לקרקפת ולשיער לחות כך שהיא מעולה לטיפול בקשקשים. בנוסף, חמאת שיאה מטפלת בקצוות שיער שרופים ומגינה על השיער מפני מזיקים שונים : קרינת השמש, מייבשי שיער, כלור, מלח ועוד.
  •          עור רגיש – חמאת שיאה דומה מבחינה כימית לורינקס (החומר השומני שמצפה את העובר ברחם) ולכן היא מתאימה לבעלי עור רגיש.

חשוב להשתמש בחמאת שיאה גולמית מסיבה אחת – סינונה, זיקוקה של חמאת השיאה הורס את תכונותיה, כך שבמקום להועיל לבריאות היא יכולה להיות אפילו מזיקה.

את חמאת השיאה ניתן פשוט ככה למרוח ישירות בכל המצבים שתיארתי ולהנות מתכונותיה. שיפור במצב העור יורגש מידית. רק זהירות, אתם עלולים להתמכר! J

 

 

שמן קלנדולה

שמן קלנדולה מופק מהשריית הפרחים של צמח הקלנדולה (שנקרא בעברית צפורני חתול) בשמן צמחי, לצמח עצמו תכונות רפואיות שונות שמועברות לשמן בשלמותן. שמן קלנדולה משמש להקלה על בעיות שונות:

  •          דלקות – השמן ממריץ את מחזור הדם ומפחית בצקות, נפיחויות וגודש, למשל כתוצאה מדליות ברגליים, בעיות דנטליות שונות (כיבים בפה, דלקות חניכיים ואפטות), דלקות עיניים ועוד.
  •          הזדקנות –השמן מגן מפני ניוון של תאים ע"י רדיקלים חופשיים שמזקינים את העור.
  •          בעיות עור - השמן מרכך ומרגיע את העור ומטפל בגירויים, אקנה, פריחות (למשל תפרחת חיתולים), מורסות, פטריות, כוויות שמש, סדקים, חתכים, פסוריאזיס, אקזמה, בעיות עור בשפתיים כמו הרפס ושפתיים יבשות, פטמות סדוקות, גרודים ועוד.
  •          חידוש ושיקום עור - השמן מעודד את ההתחדשות והשיקום של רקמות העור, מחטא, שומר על הלחות הטבעית של העור ומגמיש את העור ולכן מעולה לשימוש בכוויות, פצעים, סימני מתיחה ובצלקות.
  •          דימומים  - השמן עוצר דימומים, מפחית כאבים ומונע זיהומים מכל הסוגים (חיידקיים, ויראליים ופטרייתיים), לכן נעשה בו שימוש לטיפול בדימומים חיצוניים שונים.

למעשה, שמן הקלנדולה נחשב לשמן חובה בכל בית פעמיים :

  1.        הודות לתכונותינו השונות שמאפשרות לטפל בהצלחה בבעיות עור שונות
  2.        הודות ליכולתו להשתלב עם שמנים ופורמולות אחרות לצורך יצירת קרמים ומשחות.

 

איך משתמשים? ניתן להשתמש כפי שהוא על על נקי, ניתן לטפטף מספר טיפות למי האמבט. ניתן לערבב עם קרם בסיס ליצירת קרם קלנדולה ולהשתמש כקרם רב שימושי לכל המשפחה.

 

 

שמן אובליפיחה

שמן אובליפיחה מופק באמצעות כבישה ידנית ללא שימוש בממסים כימים מפירות צמח האובליפיחה (אשחר רוסי) . השמן נחשב לאחד השמנים האיכותיים והיעילים ביותר בטבע ויש הקוראים לו אפילו מלך השמנים.  

השמן מכיל מרכיבים שונים כמו נוגדי חמצון בירכוז גבוה, ויטמינים  E ו-C , מינרלים, חומצות שומן חיוניות וחומצות אמינו והוא מתאים לטיפול בשלל בעיות, למשל (רשימה חלקית):

  •          אחוי רקמות פגועות
  •          שיקום צלקות והאצת חידושן של רקמות עור
  •          שיקום של כתמי עור ופצעים
  •          החלמה מכוויות שמש
  •          החלמה מחתכים ופצעים
  •          טיפול בנגעי עור
  •          טיפול באפטות בפה
  •          עיכוב תהליכי הזדקנות (אנטי אייג'ינג)
  •          טיפול בנשירת שיער
  •          טיפול בטחורים
  •          טיפול בפטמות סדוקות

בטח תשמחו לדעת ששימוש בשמן אובליפיחה מתאים לכל בני המשפחה ושאין לו תופעות לוואי. עם זאת, לא מומלץ לצאת איתו לשמש ומאוד מומלץ לבדוק שהשמן איכותי ושהוא הופק בכבישה קרה, כי לצערנו יש הבדלים בין שמני האובליפיחה השונים וההבדלים באים לידי ביטוי ביעילות הטיפולית.

בנוסף, הודות לצבע החזק של השמן, מומלץ לעשות בו שימוש נקודתי ולהתאים את ריכוז השמן לאזור הגופני הספציפי. בכל מקרה, לאחר שימוש בשמן אובליפיחה אתם צפויים להרגיש בשינוי  ובטח תשמחו לדעת שיש מקרים שבהם השינוי הודות לשמן האובליפיחה הוא מיידי.

 

 

שמן קוקוס בכבישה קרה

שמן קוקוס מופק באמצעות כבישה קרה מאגוז הקוקוס והוא מכיל לפחות שלושה מרכיבים חשובים :

  1.        3 חומצות שומן מסוג MCFA שידועות בהיותן נוגדות פטריות וחיידקים
  2.        חומצת שומן רוויה שעושה שתי פעולות : גם מחדירה לחות עמוקה ויסודית לעור וגם מונעת אובדן של לחות מהעור.
  3.        ויטמין E שביכולתו לתקן נזקים בעור, לתרום להצמחה של עור חדש ולמנוע קמטים.

לכן שמן קוקוס נחשב למוצר חובה לצורך טיפולים שונים בעור הפנים, למשל (רשימה חלקית) :

  •          ניקוי פנים
  •          הדגשת איפור
  •          זרוז רפוי של פצעים
  •          טיפול בעור רגיש
  •          אטופיק דרמטיטיס (אסתמה של העור).

ניתן לעשות בשמן קוקוס שימושים נוספים בשאר חלקי הגוף, למשל:

  •          שיניים – ניתן להשתמש בשמן קוקוס כמשחת שיניים ולטפל באמצעותו בדלקות חניכיים. בנוסף, שמן קוקוס משמש גם לטיפול בזיהומים ובפטריות בחלל הפה.
  •          ידיים – ניתן ומומלץ להשתמש בשמן קוקוס כקרם ידיים
  •          גוף – ניתן לעשות שימוש בשמן קוקוס כפילינג גוף ולרפא באמצעותו כאבים ודלקות כתוצאה מחשיפה לשמש.
  •          שיער – ניתן להשתמש בשמן קוקוס כמרכך שיער ולטפל באמצעותו בשיער יבש, מתולתל או בעל קצוות מפוצלים.

לשמן קוקוס כמעט אין תופעות לוואי ושאלרגיה לשמן קוקוס היא נדירה. למעשה, השאלה היחידה שנשאלת היא : למה אתם מחכים?

 

לשמנים צמחיים יש חשיבות גדולה מאוד בעולם הקוסמטיקה והרוקחות הטבעית, מזמינה אותך לעמיק את הידע פה

 

מי ורדים / הדרוסול ורדים

מי ורדים נוצרים  ממיצוי של עלי כותרת של ורדים בתהליך זיקוק באדים ונקראים גם הידרוסול ורדים. אלו מי ורדים צמחיים ועשירים והם מוצר טבעי לחלוטין בניגוד למי הורדים הנמכרים בחנויות שלרוב הם מים עם בושם.  ניתן לעשות שימוש חופשי בהדרוסול ורדים בהכנת מוצרי קוסמטיקה ביתיים כדי להנות מיתרונותיהם ומסגולותיהם. 

במי ורדים עושים שימושים קוסמטיים הודות לנוגדי החמצון שנמצאים בהם שמקנים להם תכונות מחטאות, אנטי-דלקתיות ואנטי בקטריאליות. השימוש הקוסמטי במי ורדים נמשך כבר מאות שנים, למשל בתקופת ימי הביניים באירופה עשו בו שימוש לצורך חיטוי הידיים לפני ארוחות חגיגיות.

מי ורדים משמשים בעיקר לטיפולים שונים בעור הפנים, למשל ניקוי נקבוביות וניקוי העור, ריפוי של צלקות, פצעים וחתכים ועוד. בנוסף, ניתן להשתמש בשמן ורדים לצורך טיפול בגירויים שונים בעור, באקנה, בשפתיים יבשות, בעיגולים שחורים מתחת לעיניים ואפילו להסיר באמצעותם איפור.

בנוסף, ניתן להחליף את המים שאותם אתם מוסיפים כל קרם שאתם רוקחים בבית במי ורדים, כך שתיהנו פעמיים : גם ממוצר קוסמטי ביתי וגם מסגולותיהם של מי הורדים. ועוד לא דיברנו על האפשרות לערבב מי ורדים עם חומרי גלם נוספים (חימר למשל) ולקבל מוצרים קוסמטיים שעושים פלאים 

אני אוהבת להשתמש במי ורדים כמי פנים בסיום תהליך הניקוי לפני מריחת הקרם.

 

 

ג'ל אלוורה

אני מניחה שכולם מכירים את האלוורה ומחזיקים קופסא בבית. ואכן לג'ל האלוורה שמור מקום של כבוד על מדף חומרי הגלם הטבעיים.

לג'ל האלוורה תכונות חיטוי והוא נוגד פטריות, חיידקים, וירוסים ובקטריות ויכול לשמש לטיפול באזורים שונים בגוף, למשל בעור הפנים, בשיער דליל ופגום, בשיניים ועוד ולפניכם דוגמאות מהפלא שנקרא אלוורה :

  •          כוויות – אלוורה מרפאה את העור במהירות, מחדשת את לחותו ומגינה עליו כך שהיא מצוינת לטיפול בדלקות ובפצעים בעור (למשל חתכים כתוצאה מגילוח ) וכן בכוויות.
  •          הזנת העור – לאלוורה יש את היכולת להוסיף לחות לעור מבלי לגרום לשמנוניות, לכן היא מצוינת לשימוש כקרם לחות או כפריימר לפני מריחת מייק-אפ.
  •          טיפול באקנה – לאלוורה תכונות אנטי דלקתיות ויכולת לסייע בצמיחתם של תאי עור חדשים. המשמעות בתחום האקנה היא שהעור מחלים ללא צלקות
  •          מניעת הזדקנות – אלוורה שומרת על הלחות של העור, מסלקת תאים מתים, משפרת את האלסטיות ואת המוצקות של העור.
  •          טשטוש של סימני מתיחה –הודות ליכולות האלסטיות של האלוורה היא מצוינת לטיפול בסימני מתיחה.
  •          מניעת מחלות חניכיים – לאלוורה יש את היכולת להפחית דימומים, דלקות ונפיחויות בשיניים ובמילים אחרות – למנוע מחלות דנטליות ולטפל בבעיות קיימות. 

אמנם יש כאלו שעושים בג'ל האלוורה שימוש פנימי ולא רק חיצוני, אבל אני מתמחה בטיפולים בעור הפנים ובעור הגוף כך שאני יודעת דבר אחד – שימוש חיצוני בג'ל אלוורה עושה פלאים.

 

 

חימר ירוק

חימר ירוק הוא חומר טבעי שנוצר מסלעים מקליפת כדור הארץ כך שנוצר חימר שזו בעצם אדמה מלאה במינרליםבעלי תכונות אנטיספטיות, אנטי דלקתיות ואנטי בקטריאליות. בין המינרלים השונים בחימר ירוק ניתן למצוא מגנזיום, סידן, אשלגן, דולומיט, צורן, מנגן, סיליקה, נחושת וסלניום שעושים את הפעולות הבאות (רשימה חלקית) :

  •          תורמים ביעילות לטיפוח ולחידוש של רקמות ומתאימים לטיפול בחתכים, פצעים וכוויות
  •          משפרים את הזרמת הדם לעור ולכן מתאימים לטיפול בדלקות ולשכוך כאבים (למשל כאבי שרירים
  •          מטפלים בזיהומים
  •          מטהרים את העור ומתאימים לניקוי עמוק של העור, להוצאת שחורים בצורה בטוחה ולייבוש פצעונים.
  •          סופחים נוזלים ושומנים מעור הפנים ומהקרקפת

לעיתים ניתן לעשות שימוש בכל היתרונות האלו כדי לטפל בבעיה אחת, למשל אקנה. למעשה, שימוש בחימר ירוק לאקנה למשל נחשב ליעיל מסיבה אחת – החימר הירוק סופח את הרעלים משכבת העור העליונה (אפידרמיס), מחטא את עור הפנים ומעשיר אותו במינרלים.

בנוסף, לחימר הירוק אין ריח והוא נעים במיוחד למגע. ואגב, הצבע הירוק מגיע מתרכובות ברזל שונות שמסייעות לכווץ הנקבוביות בעור, למיצוק העור ולפעולת פילינג ואנטי אייג'ינג. ובכמה מילים – חומר גלם מנצח.

כל מה שצריך לעשות זה לערבב אותו עם מים ליצירת תערובת אחידה וסמיכה ולמרוח אותו מקומית.

 

 

קרם בסיס טבעי

אומנם הוא לא מוגדר כחומר גלם, אך בחרתי להכניס אותו לרשימה כי מבחינתי צריך גם קרם אחד טוב בארגז הכלים כך שתוכלו להוסיף לו חומרים כפי שאפרט בהמשך או להשתמש בו כקרם טבעי רב שימושי לכל המשפחה.

קרם בסיס מכיל בעיקר מים, שמנים צמחיים וחומרים מעוררי לחות לעור. מטרתו של קרם הבסיס כשמו הוא – להוות בסיס להכנת קרמים ומוצרים, כפי שנתתי קודם טיפים וכן ניתן לקחת את קרם הבסיס ועם קצת ידע ולהפוך למגוון מוצרים נפלאים.  

 

 

10 חומרים - המון אפשרויות 

אז יש לנו 10 חומרי גלם שכל אחד הוא עולם ומלואו וניתן להשתמש רק בו, כך שאם נתקלתם בבעיה כלשהי תוכלו לפתור אותה במהירות באמצעות אחד מחומרי הגלם שברשותכם. למשל :

  •          חיטוי – שמן לבנדר, שמן עץ התה  או מי ורדים
  •          כוויות – שמן אובליפיחה (טוב גם לכוויות שמש) , שמן לבנדר  או ג'ל אלוורה
  •          עור יבש –חמאת שיאה או שמן קלנדולה
  •          אנטי אייג'ינג – שמן אובליפיחה, שמן קלנדולה או חמאת שיאה
  •          אקנה ועור שמן – שמן עץ התה, ג'ל אלוורה, שמן קוקוס או חימר ירוק.
  •          ניקוי העור – שמן קוקוס או חימר ירוק
  •          צחצוח שיניים – שמן קוקוס או חימר ירוק. לטיפולים שונים בחלל הפה כמו טיפול באפטות ובדלקות חניכיים ניתן להשתמש גם בשמן אובליפיחה או בג'ל אלוורה
  •          פצעים – שמן לבנדר או חימר ירוק
  •          טיפול ושיפור מראה העור – ג'ל אלוורה או חימר ירוק
  •          דלקות – שמן קלנדולה או שמן עץ התה

וזו כמובן רשימה חלקית בלבד... 

 

אבל זה לא הכל

רוקחות טבעית זה אומר שאנו יכולים לרקוח מוצרים בבית אפשר ומומלץ לשלב בין חומרי הגלם השונים ליצירת מוצרים נוספים לשימוש היום יומי, להלן כמה רעיונות:

  •          ג'ל לטיפול בפצעונים – 50 גרם ג'ל אלוורה + 20 טיפות שמן אובליפיחה + 5 טיפות לבנדר + 5 טיפות שמן עץ התה
  •          דלקות חניכיים -  להכין משחת שיניים המורכבת מכף שמן קוקוס שממיסים + כפית שמן אובליפיחה + טיפה שמן עץ התה + כפית חימר ירוק.
  •          לטיפול בבעיות ער כרוניות – ממיסים קלות כף חמאת שיאה, מוסיפים לה + כף שמן קלנדולה +20 טיפות +  10 טיפות שמן לבנדר
  •          מסיכה לעור שמן ופצעים – כף חימר ירוק + כף מי ורדים + טיפה עץ התה
  •          קרם החתלה – 30 גרם קרם בסיס + 10 מ"ל מי ורדים + 10 מ"ל שמן קלנדולה
  •          קרם ידיים – 35 גרם קרם בסיס +  10 מ"ל מי ורדים + 5 מ"ל שמן אובליפיחה
  •          חמאת גוף – ממיסים 2 כפות שמן קוקוס + כף חמאת שיאה, מוסיפים כפית שמן קלנדולה ו 15 טיפות שמן לבנדר  ומוזגים לצנצנת.

 

רוצה ללמוד עוד על קוסמטיקה טבעית וחומרי הגלם? 

 

סיכום והבהרה לסיום

כמובן שכל זאת אינו מחליף ייעוץ רפואי אישי מסיבה אחת - כל אחד מאיתנו הוא יחיד ומיוחד גם בתחום הרפואי. המשמעות היא שלכל כל מה שטוב לשכנים, חברים או האנשים שפגשתם זה עתה במכולת מתאים גם לכם. לכן, כל מוצר משפיע באופן שונה על אנשים שונים בהתאם להבדלים ביניהם, למשל סוג העור (יבש, רגיש, שמן, מעורב וכו') .

בנוסף, תמיד מומלץ לעשות טסט על שטח עור קטן לפני שימוש מסיבי יותר מסיבה אחת – לבדוק שאין רגישות לחומר גלם כלשהו. אמנם רובם ככולם של חומרי הגלם בטוחים לשימוש, אבל תמיד כדאי להיות בצד הבטוח של המשוואה ובמילים אחרות –  עדיף להיזהר מאשר להצטער.

אני שמחה שבחרתם להיכנס לעולם המופלא של הקוסמטיקה והרוקחות הטבעית ושבחרתם בדרך הנכונה : חיים בריאים יותר שכוללים גם טיפוח טבעי מהמאגר האינסופי של אמא אדמה.

אני כאן בשבילכם בכל שאלה, מענה ובקשה ואתם מוזמנים ליצור איתי קשר במייל, בטלפון או באמצעות השארת הודעה באתר שלי.

אתם מוזמנים גם להעמיק את ידיעותיכם בתחום באמצעות סדנאות, הדרכות וקורס קוסמטיקה ורוקחות טבעית המתאים למי שרוצה להתמקצע, שאני מעבירה לקהל הרחב ולאנשי מקצוע בתחום. לכן, לא משנה אם אתם מתחילים או ותיקים בתחום הקוסמטיקה הטבעית – דלתי האינטרנטית פתוחה בפניכם לרווחה.  מאחלת לכם הנאה גדולה!

 


JOIN US