משלוח חינם לנקודת חלוקה להזמנות מעל 299 ש"ח (לחבילות עד שני קילו)

פחם פעיל בקוסמטיקה - מה עושים איתו?

20 יוני, 2019 2 דקות קריאה

פחם פעיל בקוסמטיקה - מה עושים איתו?


מה זה פחם פעיל?

אם גם אתם נבהלים מהשם פחם במוצרי הקוסמטיקה אתם יכולים להירגע מסיבה אחת - למרות השם המפחיד פחם פעיל יכול לעשות פלאים. זהו חומר טבעי לחלוטין שמופק מגזרי עצים שנשרפו בטמפרטורה גבוהה ושחוממו באמצעות גז.  אולי זה נראה מוזר אבל לחימום בגז יש משמעות רפואית וקוסמטית רבה מסיבה אחת – חימום זה מרחיב את הפחם ויוצר נקבוביות שסופחות רעלים שונים ברמה יוצאת דופן, לעיתים אפילו באלפי אחוזים יותר ממשקל הפחם.

השימוש בפחם פעיל לא התחיל אתמול והוא משמש כבר אלפי שנים למטרות רפואיות שונות, למשל : בתי חולים מטפלים בעזרתו במקרים של הרעלה, מדינות מטהרות באמצעות פחם פעיל מי שתייה וגם אתם משתמשים בו בלי ידיעתכם. הידעתם שבמסנני האוויר במזגנים יש פחם פעיל לצורך סינון רעלים? עכשיו אתם יודעים.

גם בתחום הקוסמטיקה עושים שימוש בפחם פעיל והוא משמש כחומר גלם במוצרי קוסמטיקה שונים, למשל במשחות שיניים, מסכות פנים, מרככי שיער, סבוני פנים, קרמים לגילוח, מטהרי אויר ועוד. אז איך אפשר להשתמש בפחם פעיל למטרות קוסמטיות? לפניכם מספר אפשרויות והבחירה כולה בידכם. וכמובן שזוהי רשימה חלקית בלבד.

 

ניקוי נקבוביות

להסרת לכלוך ומייק אפ ניתן לעשות שימוש במסכה שכוללת 0.2 גרם אבקת פחם פעיל, חצי כפית חמר וחצי כפית מים. את התערובת שנוצרה יש למרוח על עור הפנים ולהסיר במגבת אחרי 10 דקות. מסכה זו מתאימה לכל סוגי העור, אך לבעלי עור יבש מומלץ לעשות בה שימוש מקסימום פעמיים בשבוע מסיבה אחת – היא יכולה לייבש את העור יתר על המידה. וראו הוזהרתם - פחם פעיל מכתים את הבגדים ולכן מומלץ לעשות שימוש במגבות בלויות במיוחד.

רעיון למסיכה לניקוי רעלים:

10 גרם חימר לבן

0.2 גרם פחם פעיל

10 גרם הדרוסול ערער

2 גרם כפית דבש איכותי

 

פחם פעיל 

 

הרגעת עקיצות

מרחו פחם פעיל מעורבב במים על תחבושת והניחו על מקום העקיצה. לפחם פעיל היכולת לזרז את תהליך ההחלמה, להקל על סימפטומים, לספוח ארס, להפחית נפיחויות ולמנוע זיהום. יש כאלה שטוענים שהוא אפילו מסייע לאלרגיים לדבורים במקום תרופות כימיות, אבל אני משאירה בידכם את הבחירה.

 

הוספת נפח לשיער

הוסיפו מעט פחם פעיל לשמפו הרגיל ותיהנו משיער מלא נפח מסיבה אחת - שומנים בשיער גורמים לשיער לאבד מנפחו והוספת פחם פעיל מסירה את השומנים האלו ביעילות. רק טיפ אחד לפני – הימנעו מכך אם שערכם בהיר ועשו ניסוי על חלק מהשיער כי  פחם פעיל מכתים. ובמילים אחרות - גם כאן ההמלצה לגבי המגבות תקפה.

 

ומה עוד אפשר לעשות עם פחם פעיל?

לפחם פעיל שימוש נוספים,  למשל ניתן לטפל באמצעותו באקנה באמצעות הוספתו למסכות חימר ומריחתו על הפצעונים. כמו כן, ניתן לנקות באמצעותו שיניים באמצעות הוספתו למשחת השיניים הרגילה. או להכין את המתכון הבא:0.75 גרם פחם פעיל, 50 גרם שמן קוקוס כבישה קרה, 10 טיפות שמן אתרי לימון. מערבבים היטב ומשתמשים במעט כמשחת שיניים רגילה. בקיץ כשהשמן נוזלי מומלץ להחזיק במקרר. תוך שבועיים אתם אמורים לחוש בהבדל וליהנות משיניים נקיות יותר. ואתם יכולים להסיר דאגה מלבכם כי לפחם פעיל אין טעם או ריח. אז למה שלא תנסו?


JOIN US