משלוח חינם לנקודת חלוקה להזמנות מעל 299 ש"ח (לחבילות עד שני קילו)

להכין סבון של פעם

20 יוני, 2019 3 דקות קריאה

להכין סבון של פעם

סבון של פעם

סבון הוא אחד ממוצרי הטיפוח הבסיסיים ביותר. העדויות הראשונות לשימוש בסבון הן מבבל במאה ה-3 לפנה"ס. אז הכינו סבון באמצעות בישול של שומן בתמיסה של מים ואפר- תמיסה סמיכה שהצליחה לסלק כתמים בהצלחה. הוכחה לכך נמצאת בספר ירמיהו ב כ"ב שבו נכתב :"כי אם תכבסי בנתר ותרבי לך בורית, נכתם עוונך".

במהלך השנים תעשיית ייצור הסבון הייתה פעולה ביתית, אבל נדרשו כמויות אדירות של חומר גלם (אפר) כדי להפיק סבון. ב-1790 הצרפתי ניקולה לאבלאן מצא שיטה לייצר סבון כביסה ממלח בישול ומאז הכל היסטוריה. הסבון התעשייתי הראשון הומצא

עם זאת, סבונים תעשייתיים מכילים חומרים כימיים מזיקים כמו דטרגנטים, חומרי ריח, חומרי קצף, חומרים משמרים ועוד – חומרים שידועים בהשפעתם השלילית על העור ושעלולים לגרום לגירויים ולאלרגיות.

לכן כדאי לעשות שימוש בסבון של פעם, כלומר להשתמש בסבון שמיוצר בתהליכים טבעיים ומכילים שילובים שונים של תמציות צמחים ושמנים אתריים. בנוסף, סבון זה מועשר בוויטמינים ובחומרים טבעיים שמנקים, מזנים ושומרים על הגוף ויכולים להקל על תסמינים של מחלות עור שונות כמו אקזמה, פסוריאזיס, סבוריאה, אטופיק דרמטיטיס (אסתמה של העור) ועוד..

 

הכנת סבון של פעם

אמנם לסבונים טבעיים יש יתרונות רבים יותר מאשר לסבונים תעשייתיים, אבל תהליך הכנת סבון בבית מצריך שימוש בסודה קאוסטית – חומר מסוכן שמסוגל לעכל כלים מפלסטיק ומאלומיניום. לכן יש להשתמש בכלים מפיירקס או מפלדת אל חלד או זכוכית, ללבוש כפפות גומי, להגן על העיניים עם משקפי מגן והכי חשוב – לבצע את התהליך הרחק מהישג ידם של ילדים.   

להכנת סבון בבית נדרשים חומרי גלם וציוד מתאימים. חומרי הגלם הם מים מזוקקים, שמנים צמחיים שונים, סודה קאוסטית (נקראת לעיתים גם סודיום הידרוקסיד), שמנים ארומטיים או תמצית בושם ותוספות שונות לפי בחירתכם. הציוד צריך לכלול מדחום, מאזניים, כוס מפיירקס (עדיף עם משפך), כף מעץ או מנירוסטה, קערה/סיר מפיירקס או מנירוסטה, מיקסר יד/מוט בלנדר ותבנית.

 

אופן ההכנה

  1.        מזיגת הכמות הנדרשת של המים לתוך קערת/סיר הפיירקס/נירוסטה
  2.        שפיכת הסודה הקאוסטית לתוך המים בזהירות רבה כדי למנוע התזה.
  3.        ערבוב המים והסודה באמצעות כף עץ/נירוסטה עד המסתם המלאה. מומלץ לבצע את הפעולה בחדר מאוורר או אפילו בחוץ (הפעולה מפיצה חום) ולהימנע משאיפת האדים שנפלטים ממנה.
  4.        המתנה עד שהתמיסה הזו (תמיסה א'). מגיעה לטמפרטורה הנדרשת. יש להשתמש במדחום לשם כך.
  5.        במהלך ההמתנה – המסת השמנים וערבובם תוך כדי מדידת הטמפרטורה עד שגם תמיסה זו (תמיסה ב') מגיעה לטמפרטורה הרצויה.
  6.        הוספת תמיסה א' לתמיסה ב' כאשר הטמפרטורה בשני הכלים זהה. ההוספה חייבת להיעשות בזהירות כדי למנוע התזה ותוך כדי ערבוב באמצעות הכף. ניתן לזרז את התהליך באמצעות מיקסר יד.
  7.        הוספת השמנים הארומטיים והתוספות האחרות תוך כדי המשך ערבוב.
  8.        יציקת התמיסה לתבנית, כסוי התבנית במגבת/ניילון נצמד והמתנה של 24-48 שעות להתקשות הסבון
  9.        הוצאת הסבון מהתבנית והמתנה של כחודש להתיישנות הסבון

 

וזהו. יש לכם סבונים טבעיים מדהימים.

רק שלפני שאתם ניגשים להכין סבונים, מכיוון שאנו עובדים עם חומר פעיל ומסוכן ומכיוון שתהליך ההכנה חייב להיות מדויק,  מומלץ לקבל הדרכה מקצועית או לפחות לצפות בתהליך הכנת סבון פעם אחת. אחר כך תוכלו כבר להכין אותם בעצמכם, ובקלות.

 

 

 

אהבתם את המאמר? מוזמנים לשתף עם החברים (תודה מראש).

רוצים להתחיל לרקוח אבל לא בטוחים מאיפה להתחיל? מרגישים שאתם הולכים לאיבוד בין כל המאמרים, הידע והאפשרויות ולא יודעים במה נכון לכם לבחור ולמה?

אני רוצה להזמין אתכם לשיחת ייעוץ בטלפון או לפנות את למייל yali.hod@gmail.com שבה נבחן ביחד את הצרכים שלכם, ונחליט ביחד על האפשרויות הנכונות עבורכם.

 

יאלי הוד


JOIN US