משלוח חינם לנקודת חלוקה להזמנות מעל 299 ש"ח (לחבילות עד שני קילו)

ויטמין C קוסמטיקה

04 נובמבר, 2019 2 דקות קריאה

ויטמין C קוסמטיקה

ויטמין C 

ויטמין C נמצא בפירות הדר, בעגבניות, בירקות ירוקים ובכבד של בעלי חיים ונחשב לאחד מנוגדי החמצון החזקים בטבע. לוויטמין זה יש גם חשיבות קוסמטית הודות לחיוניותו ביצירת הקולגן – החומר שמאפשרת את יציבותן של הרקמות והעצמות ובכך מבטיח עור מוצק ומתוח.

בנוסף, לוויטמין C  יכולות מוכחות במניעת אנמיה, בשמירה על השיניים, במניעת סרטן (בעיקר סרטן הריאה וסרטן השד) , במניעת מחלות קרדיווסקולריות, בריפוי של פצעים, במניעה של דלקות, בטיהור הגוף מרעלים, בחיסון הגוף מפני התקררות וכן ביכולתו להגביר את חילוף החומרים ואת ספיגת הברזל בגוף.

 

איך נהנים מיתרונות הוויטמין?

ניתן ליהנות מהיתרונות הרבים של וויטמין   Cהן באופן חיצוני (מריחתו על העור) והן באופן פנימי (אכילת מאכלים שיש בהם מינון גבוה של הוויטמין). הוויטמין אמנם אינו נהרס בזמן הבישול, אך כדי לעשות זאת ביעילות חשוב להקפיד על שני דברים : טמפרטורת בישול נמוכה ובישול שמשכו לא עולה על 20 דקות. למשל, פסטור של חלב הורס את הוויטמין C שנמצא בו.

 

קיימות מספר נגזרות של ויטמין C בקוסמטיקה

חומצה אסקורבית – זו הנגזרת הנפוצה של ויטמין C הקיימת בפירות הדר למשל, זו לרוב הנגזרת הקיימת כתוספי מזון וזו הנגזרת הראשונה שהשתמשו בה בקוסמטיקה. הבעיה שנגזרת זו אינה יציבה באור וחום, היא נהרסת בקלות ומחמצנת את המוצרים. בנוסף, נגזרת זו חומצית מאודוצריך לדעת להשתמש נכון על מנת לא לגרום לנזק.

סודיום אסקורביל פוספאט - סודיום אסקורביל פוספאט הינה נגזרת חדשה ומעולה של ויטמין C . נגזרת זו יציבה ומתגברת על הבעיות הקשורות לחמצון חומצה אסקורבית בתכשירים קוסמטיים ונמסה במים.

אסקורביל פלמיטט - ויטמין C אסקורביל פלמיטט   זוהי נגזרת מעולה של  ויטמין  C  שומני –  כלומר נמס בשמן.  

 

השימוש הקוסמטיקה בויטמין C

אופציה אידיאלית להספיג ויטמין C  בעור היא באמצעות – סרום או קרם של ויטמין C  אשר יעשה את הפעילויות הבאות:

  •          מצעירה את עור הפנים  (אנטי אייג'ינג.) ויטמין C   מגן על עור הפנים מפני רדיקלים חופשיים שנוצרים בעקבות חשיפה לגורמים סביבתיים שונים (זיהום אוויר, קרני השמש ועוד). בנוסף, ויטמין C   מעניק לפנים גוון זוהר ואחיד, מונעת תופעות של הזדקנות (למשל פיגמנטציה וקמטוטים) ומחדשת את תאי העור.
  •          ויטמין C  מבהיר את העור. החומצה חוסמת את פעילותו של האנזים טירוזינאז – אנזים שאחראי ליצירתו של הפיגמנט מלנין בעור לאחר חשיפה לשמש ומתבטא בשיזוף.
  •          ויטמין C   מטפל בדלקות עור שונות כמו אקנה ורוזציאה. ויטמין C  הוא נוגד דלקת, מתקן נזקים בעור כתוצאה מפעילותם של רדיקלים חופשיים ומעכב את יצירתו של החלבון NF Kappa B - חלבון ששולט על פעילותם של גנים המעורבים ביצירת תהליכים דלקתיים שונים. המשמעות היא שויטמין C  מזרז את השיקום של נזקי עור שונים, למשל כתמי עור, צלקות אקנה ועוד.

 

 

אהבתם את המאמר? מוזמנים לשתף עם החברים (תודה מראש).

רוצים להתחיל לרקוח אבל לא בטוחים מאיפה להתחיל? מרגישים שאתם הולכים לאיבוד בין כל המאמרים, הידע והאפשרויות ולא יודעים במה נכון לכם לבחור ולמה?

אני רוצה להזמין אתכם לשיחת ייעוץ בטלפון או לפנות את למייל yali.hod@gmail.com שבה נבחן ביחד את הצרכים שלכם, ונחליט ביחד על האפשרויות הנכונות עבורכם.


JOIN US