משלוח חינם לנקודת חלוקה להזמנות מעל 299 ש"ח (לחבילות עד שני קילו)

ויטמין A קוסמטיקה

04 נובמבר, 2019 2 דקות קריאה

ויטמין A קוסמטיקה

ויטמין A 

ויטמין A הוא אחד הוויטמינים החשובים ביותר. ויטמין זה פועל על הגוף הן מבפנים והן מבחוץ. מבפנים הוויטמין אחראי לתפקוד הגופני התקין ומשפיע על מערכות שונות, למשל מערכת הראייה (בעיקר ראיית לילה), מערכת העור, מערכת העיכול, מערכת השתן, מערכת החיסון, מערכת הרבייה וכן על תהליכי גדילה שונים.

מבחוץ הוא משפר את האלסטיות של העור וממצק אותו, מפזר באופן אחיד את המלנין בעור ובכך מבהיר אותו, שומר על הלחות שלו באמצעות שיפור מאזן המים בעור, מאיץ את קצב התחדשות התאים, מונע התחמצנות ע"י רדיקלים חופשיים, שומר על הבריאות והחוזק של השיער, מקטין את ייצור החלב בבלוטות החלב בעור ומסייע בפתיחת נקבוביות סתומות.

המשמעות היא שוויטמין A הוא חומר אידיאלי בטיפולי פנים ופילינג, בעיקר בקרב אלו שסובלים מאקנה ומסימני הזדקנות כמו קמטים. בניגוד לפילינג הממוצע, וויטמין A חודר גם לשכבות העמוקות של העור ולא פועל רק ע"פ השטח- מה שהופך אותו למעולה לטיפול בצלקות בעור כמו צלקות אקנה.

 

מקור ויטמין A

ויטמין A יכול להגיע הן מהחי והן מהצומח. בצומח ויטמין A נמצא בעיקר בפירות ובירקות שמכילים בטא-קרוטן, כלומר ירקות ופירות כתומים כמו גזר, בטטה, מנגו, משמש, אפרסמון וכו'. עם זאת, ניתן למצוא ויטמין A גם במוצרים אחרים כמו ירקות ירוקים (בעיקר כרוב ותרד), ובמוצרים שונים מהחי כמו כבד של בקר, שמן דגים, חמאה, ביצים ועוד.

ויטמין A נקרא בשמות שונים למשל ויטמין A רטינול. כאשר משתמשים ברטינול לצורך שימוש חיצוני (בעיקר למטרות קוסמטיות) הוא מרוכז יותר ונקרא רטינול A או רטין A. הצורה השכיחה ביותר של ויטמין זה במוצרי קוסמטיקה היא נגזרת מסיסה בשמן של הוויטמין: רטינול פלמיטאט או בשמה הנוסף A פלמיטאט.

 

פעולתו של ויטמין A בתחום הקוסמטיקה

רטינול הוא חומר בעל מולקולות זעירות שבכוחן לחדור את השכבות החיצוניות של העור, כך שהוא פועל על שכבת הדרמיס - שכבת העור הפנימית. עם חדירתו לעור הרטינול מתחמצן והופך לחומצה רטינואית שתורמת לייצורן של מולקולות האלסטין והקולגן – שני חומרים שתומכים בהתחדשות העור ומוסיפים לו לחות.

מכיוון שרטינול הוא תרופה שניתנת במרשם רופא בלבד ושברוב מוצרי הקוסמטיקה ריכוזה יחסית נמוך, אפשר להשיג את אותה התוצאה באמצעות הנגזרת המסיסה של וויטמין A (רטינול פלמיטאט). עם זאת, חשוב לזכור שוויטמין A הוא רגיש לאור (פוטוסנסטיבי) ולכן מומלץ לבצע את הטיפולים השונים בחורף או בערב, להימנע מחשיפה לשמש לאחר הטיפול ולעשות שימוש בקרם הגנה.

בנוסף, בכוחו של וויטמין A לקלף את העור ולכן מומלץ לתת לעור להתרגל לפעולתו: להתחיל במינון נמוך (0.5%) כדי לראות איך העור מגיב, להעלות לאט את המינון עד מקסימום של 1.5% ולא לעבור מינון זה. עם הסתגלות העור לוויטמין מומלץ להפסיק את השימוש באופן זמני לאחר 3-6 חודשים, כך שעם החזרה לשגרה הגוף יגיב לפעולתו מחדש.

 

 ויטמין A פלמיטאט

 


JOIN US