משלוח חינם לנקודת חלוקה להזמנות מעל 299 ש"ח (לחבילות עד שני קילו)

בורקס – BORAX

20 יוני, 2019 2 דקות קריאה

בורקס – BORAX

בורקס הוא מלח נתרן של חומצה בורית (חומצה של המינרל בור) שכולל נתרן, בור, חמצן ומים. הבורקס נמצא באופן טבעי כמינרל במשקעים של אגמים מלוחים ומופק כאשר אגמים עונתיים מתאדים.

החומר התגלה לאנושות לפני כ-4000 שנה בפרס ומשמש את בני האדם מאז. הודות לתכונותיו האנטי חיידקיות, האנטי דלקתיות, האנטי פטרייתיות, המחטאות והמשמרות הוא שימש בעבר לשימור מזון, הדברת מזיקים ואפילו לחניטת מומיות.

 

שימושים בבורקס כיום

כיום משמש הבורקס כחומר ניקוי טבעי (למשל כמרכיב באבקות כביסה, משחות שיניים ועוד), כחומר מעכב בעירה, כחומר גלם בייצור של מוצרי אמייל, זכוכית וקרמיקה. הודות ליכולותיה בתחום הריכוך, הניקוי, הפחתת השומן, הסרת תאי עור מתים וחיסול חיידקים אבקת בורקס היא מרכיב חיוני במוצרי ניקיון שונים.

יתרה מזאת – הודות לתכונותיה היא מייתרת את השימוש במוצרים רבים. למשל היא מרככת את מי הכביסה והופכת את השימוש במרכך כביסה למיותר. בניגוד לחומצת הבורקס (חומצה בורית), אבקת בורקס היא בטוחה לשימוש גם בקרב בני האדם ואינה מסוכנת לבריאות.

 

שימושים קוסמטיים בבורקס

אבקת בורקס היא אבקה שקופה וחסרת צבע שביכולתה לעבות תערובות קיימות ולשמר אותן. המשמעות היא ששימוש באבקת בורקס במוצרים טבעיים שונים מבטיחה שיזכו לחיי מדף ארוכים יחסית.

בנוסף, אבקת בורקס נחשבת לחומר מתחלב ומאפשרת ליצור מוצרי קוסמטיקה בקלות.  כל הנדרש לשם כך הם 4 מרכיבים: אבקת בורקס, שעוות דבורים, מרכיבים על בסיס מים ומרכיבים על בסיס שמן. קלות ייצור זו הופכת את אבקת הבורקס לחומר מרכזי בהכנת קרמים ותחליבים שונים.

האבקה נחשבת קלה לשימוש – מה שמבטיח שכל קרם ותחליב שתכינו בעזרתה יהיה חלק, יציב ואחיד וכן בעל טקסטורה קלילה ולא דביקה. רק לא לשכוח להמיס את אבקת הבורקס במים רותחים לפני הוספת המרכיבים השומניים לתערובת...  

עם זאת, ולמרות המינון הנמוך שלה במוצרי הקוסמטיקה השונים יש להימנע מכל מגע עם העיניים, העור והפה עם אבקת הבורקס. כמו כן, למרות שמדובר בחומר טבעי מומלץ יש להרחיק אותו מהישג ידם של ילדים, נשים בהריון וחיות מחמד ומומלץ לשטוף ידיים אחרי מגע איתו (ולו רק ליתר בטחון)


JOIN US