אצת ספירולינה

אצת ספירולינה היא אצה מיקרוסקופית בצורת ספירלה (ומכאן מקור שמה) שגדלה באגמים של מים מתוקים ובאקלים חם : טרופי וסובטרופי. באצה תכולה גבוהה במיוחד של אבות המזון לרבות ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון, חומצות שומן מסוג אומגה 3 ואומגה 6, חלבון מלא ועוד. בנוסף, באצת הספירולינה אין כולסטרול או שומנים בכלל ושומן רווי בפרט, כך שהשימוש בה נחשב לבטוח במיוחד והערכים שלה זמינים לקליטה מידית של הגוף.

אצת הספירולינה מעלה את רמת הערנות, מחדדת את המחשבה, מחזקת את המערכת החיסונית ומעלה את מצב הרוח. מעולה לאנשים הסובלים מעייפות ולספורטאים ותתפלאו כמה היא גם תורמת למראה עור צעיר ורענן.  בגלל ערכה התזונתי יוצא הדופן היא נמצאת בשימוש אנושי כבר אלפי שנים (למשל במקסיקו, הוואי, אפריקה ועוד), נחשבת לסופר פוד, נחשבת ע"י ה-FDA כמוצר בטוח לשימוש, משמשת משנות ה-80 כתוסף מזון לאסטרונאוטים של נאס"א, הוכרה ע"י האו"ם כבר ב-1974 כמזון העתיד ואפילו מומלצת לשימוש ע"י ארגון הבריאות העולמי

בנוסף, אצת ספירולינה אינה מכילה יוד והינה בטוחה ומתאימה לשימוש גם לאנשים אשר סובלים מבעיות בבלוטת התריס.

 

איך משתמשים?

את אצת הספירולינה  ניתן בקלות להוסיפה לשייקים ולמשקאות שונים, ליוגורט ועוד.  

אני ממליצה להוסיף את אצת הספירולינה לשייקים ירוקים בתוספת מעט פירות העונה. מעבר ליתרונות הבריאותיים שלה משקאות אלו העשירים בכלורופיל וסיבים תזונתיים תורמים מאוד למראה עור זוהר ובריא וניתן לראות זאת כבר אחרי מספר שימושים.

אני אוהבת לשלב בשייק הירוק שלי בסיס של עלים ירוקים כמו תרד, חסה וקייל בתוספת בננה, תמרים ותפוח. גם טעים וגם בריא.

   

מסיכת ספרולינה

כבר ציינתי שהספירולינה עשירה בערכים תזונתיים? נסו אותה בשילוב חימר ותיהנו מעור יפה ובריא, מסיכה זו מתאימה לכל סוגי העור לניקוי והזנה וניתן להשתמש בה פעם בשבוע (יש להכין טרי כל פעם מחדש):

ערבבו כף חימר לבן + 1/2 כפית אבקת ספירולינה + 1/2 כפית אבקת מלפפונים ביחד עם מעט הדרוסול לבנדר לקבלת מסיכה אחידה. מרחו על עור נקי והמתינו עד "כמעט" ייבוש. הסירו במים קרים.

 

טיפים לקנייה

אם אתם מעוניינים לרכוש אצת ספירולינה אבל הולכים לאיבוד בין המונחים השונים, בטח תשמחו לדעת שעשיתי עבורכם את העבודה, מצאתי את ההבדלים והכנתי טיפים.

  •          טיפים ברכישת ספירולינה מיובשת – ספירולינה זו יובשה באמצעות תנור ייעודי ונגרסה לאבקה או לפתיתים, כך שבשורה התחתונה מדובר במוצר מיובש ולא טרי כאשר הייבוש והתהליך מעניקים לה בעל טעם וניחוח מאוד אופייניים שאני אישית פחות אוהבת. עם זאת, היא הרבה יותר נוחה לעבודה כאשר מדובר בשימוש במסיכות.
  •          ספירולינה טרייה – ספירולינה זו הוקפאה ונארזה מיד לאחר קצירתה כך שערכיה התזונתיים נשמרים במלואם וטעמה נטרלי. עם זאת, מכיוון שהיא טרייה היא חשופה לעיפוש מהיר. לכן אני ממליצה לרכוש כמויות קטנות, לשמור בהקפאה, להשתמש מיידים ולרכוש לפי הצורך.

בכל מקרה, כדאי לזכור שמה שטוב לאסטרונאוטים של נאס"א טוב גם לכם, כך שגם אתם תרוויחו מאצת הפלאים שכבשה את העולם בסערה. למעשה, כל שעליכם לעשות הוא לבחור את סוג האצה (מיובשת/טרייה/פתיתים/אבקה) ולהתחיל ולהינות. בהצלחה.