משלוח לנקודת חלוקה בחינם בהזמנות מעל 299 ₪ (לחבילות עד 2 קילו)

עלי כותרת ורדים / 100 גרם

  • עלי כותרת ורדים

    הורדים, כפי שיודע כל אחד, הם מידידיה הטובים ביותר של האישה ופעמים לא מעטות זר ורדים יכול לעשות את ההבדל בין פנים נפולות ומתח לבין חיוך מאוזן לאוזן ואווירה שמחה בין בני זוג. הורדים הם מהפרחים הקדומים ביותר שהיו בשימוש גם לשם רפואה, גם לשם טיפוח, גם לשם נוי חיצוני וגם לשם מסחר וכלכלה ולכן, מאז ומעולם, משמעותם הייתה רבה בכל תחום ובכל תרבות.
    בהקשר הרפואי, ובעיקר בהקשר האסתטי והקוסמטי, ורדים שימשו כמוצר קוסמטיקה טבעית עוד לפני הפיכתם לשמנים אתריים מסוג שמן ורדים ואנשי אצולה ומעמד גבוה נהגו להוסיף לאמבטיה שלהם עלי ורדים בתפזורת, לשם הוספת יופי ותחושת רעננות. מתוך כך, לאורך זמן, נוצר הרצון, וגם הצורך, להסב את תכונות הורדים למוצרי קוסמטיקה טבעית המשמשים, בעיקר, לשם בישום, טיפוח והענקת יופי ונוי לעור ולגוף.
    מפרחי ורד או עלי כותרת של ורדים מכינים חליטה ריחנית ומפנקת, מפרזים במי האמבט ומוסיפים לפילינגים, סבונים ומוצרים דקורטביים. שמן ורדים, מופק מעלי הכותרת של הורד ומשני זנים עיקריים- הורד הבולגרי והורד המרוקאי, והוא נחשב לשמן יקר בשל הצורך בכמות עצומה של ורדים לשם הפקת ליטר אחד ממנו. הסיבה שבגינה מנצלים את עלי הכותרת של הורד היא שעליהם נערם השמן האתרי, וזו הסיבה שבגינה קטיף הורדים נעשה עם אור ראשון, לפני שהשמש מאדה את טל הבוקר ואת השמן מעליהם.
    מי הורדים (הדרוסול ורדים), משמשים לבישום ולמוצרי אמבט ונוי רבים, הם תוצר משנה של תהליך הפקת שמן ורדים, לאחר שהשמן האתרי כבר עבר תהליך ייצור ארוך וסבוך בזיקוק. הסיבה ששמן הורדים, כאשר הוא טבעי לחלוטין ואורגני, הוא יקר כל כך היא הקושי הרב שביצירתו והמאמץ האדיר הכרוך בהפקתו, גם היום, בעידן של טכנולוגיה מתקדמת. הרי ידוע כי בשביל הדברים הטובים באמת צריך להתאמץ...

JOIN US