משלוח לנקודת חלוקה בחינם בהזמנות מעל 299 ₪ (לחבילות עד 2 קילו)

שמן זרעי רימונים - למה את חייבת להכיר אותו?

20 יוני, 2019 3 דקות קריאה

שמן זרעי רימונים - למה את חייבת להכיר אותו?

שמן זרעי רימונים שמופק מזרעי רימונים (כמשתמע משמו) נחשב לאחד מהשמנים הנדירים והיקרים להפקה מסיבה אחת – נדרשות כמויות עתק של זרעי רימונים כדי להפיק טיפה אחת של שמן, עם זאת, המאמץ משתלם כי בשמן זה יש ריכוזים גבוהים של שתי חומצת שומן ייחודיות:

  •          חומצה פוניקית Punicic acid (ריכוז של 60-80% בשמן) – חומצה אנטי דלקתית
  •          חומצה לינולאית (ריכוז של מינימום 60%) – חומצה שבכוחה לשפר את גמישות העור, להפחית קמטים ולשמור על מראה עור רענן וצעיר.

המשמעות היא שדי במספר טיפות (אפילו 3 טיפות) של שמן זרעי רימונים כדי ליהנות ממראה קורן וזוהר, הן של השיער והן של העור. ויש לכך הוכחות – מחקר שנערך באוניברסיטת מישיגן הוכיח ששמן זרעי רימונים ממריץ ומגביר התחדשות של תאי אפידרמיס.

חומצת השומן הייחודית אומגה 5 שלה, חומצה פיוניקית, בעלת תכונות נוגדות דלקת רבות עוצמה, נותנת לשמן את היכולת להדוף רדיקלים חופשיים שעלולים לגרום לנזק לעור כולל סיוע בהאטת הזדקנות העור והגנה מפני נזקי השמש. 

מחקר נוסף שנערך בשנת 2003 מצא כי שמן זרעי רימונים הפחית באופן דרמטי את הופעת סרטן העור בעכברים שנחשפו לחומרים הגורמים לסרטן.

שמן זרעי רימון מעודד "קרטינוציטים", שהם תאים מרכזיים הנמצאים בשכבה החיצונית של העור. הוא מסייע בתיקון נזק עור, כמו גם מחייה ומשחזר את העור כדי ותורם למראה צעיר יותר.

ביחד עם נוגדי חמצון נמצא שמן זרעי רימון העוזרים להגן על העור מפני רדיקלים חופשיים מזיקים, נמצא ששמן זרעי רימונים נחשב לאחד הטובים ביותר נגד ההזדקנות העור שיש.

תכונות הריפוי החזקות של שמן זרעי רימון לא רק עוזרות לרפא פגמים אלא מסייעים בריפוי פצעים, מבלי להשאיר סימנים או צלקות הוא  מסייע להפחית את ההרס של סיבי הקולגן.

השמן הוא גם מועיל לטיפול בבעיות עור כמו פסוריאזיס, רוזצאה ואקזמה, בשל יכולתו להפחית דלקת .

כך שלמעשה אנחנו רואים שלשמן זרעי רימונים יכולות קוסמטיות רבות, למשל יכולת למנוע את הזדקנות והתקמטות העור (אנטי אייג'ינג) ויכולת לאזן את רמת החומציות של העור, להזין אותו בלחות, לחדש אותו, לאחות רקמות, להשיב לעור את גמישותו הטבעית, לטפל בבעיות עור ולשקם את העור לאחר צלקות וכוויות, לטפל בבעיות עור וכו'.

 

טיפ לשימוש בשמן זרעי רימונים:  

כל שעליך לעשות הוא להכין את הסרום הנפלא הבא:

3 מ"ל של שמן זרעי רימונים עם 6 מ"ל שמן חוחובה + 1 מ"ל ויטמין E. הוסיפי 5 טיפות שמן לבונה ו 5 טיפות שמן לבנדר.

מרחי כל לילה על עור נקי ממש לפני השינה, בעדינות עסי אל תוך העור  4-5 טיפות של הסרום ואפשרי ספיגה מלאה.

 

מתכון להכנת סרום רימונים - בערוץ שלי יוטיוב

 

וזה לא הכל

ובטח תשמחו לדעת שזוהי רק ההתחלה כי הכמות הגדוה של נוגדי החמצון שיש בשמן זרעי רימונים יכולה להוריד את הסיכון לכתמי עור.

בנוסף, שמן זרעי רימונים מתאים לעור יבש, סדוק, מבוקע ומגורה וניתן למרוח אותו ישירות על העור (אבל לא כאשר יש פצעים פתוחים), כך שמדובר בשמן שהוא סיפור הצלחה.

עם זאת, כדי להבטיח את פעילותו התקינה של השמן מומלץ לוודא איכותי ובכבישה קרה, יש ניחוח אופייני וטעם שבהחלט מזכיר רימונים והמרקם שלו סמיך. ניתן לערבב אותו עם כל שמן צמחי אחר ולהנות מהיתרונות שלו. 

ואנחנו אומרים – לא בכדי נחשב הרימון כבר אלפי שנים כבעל סגולות מרפא ובמילים אחרות – יש סיבה טובה לכך שהוא אחד משבעת המינים. ואגב, בניגוד להרבה שמנים אחרים כאן אין סכנת בליעה מסיבה אחת - זרעי הרימונים מועילים לבריאות גם בדרכים אחרות למשל הגנה מפני סרטן העור, מניעת מחלות לב וכלי דם, הורדת רמות הסוכר בדם ועוד אך זה כבר נושא למאמר אחר :-)

 

 שמן זרעי רימונים  בכבישה קרה

 אקסטרקס רימונים ב CO2

 

מה ההבדל בין אקסטרקט זרעי רימונים ב CO2 לעומת שמן זרעי רימונים?

מעבר ליתרונות של צורת ההפקה עצמה של החומרים ב CO2 (המצוינים בדף הקטגורייה של אקסטרקטים CO2), קיימים כמה הבדלים מהותיים בתוצרים בהקשר לעור:

1. שיטת המיצוי ב CO2 מאפשרת מיצוי גבוה יותר חומרים פעילים ממיצוי בכבישה קרה כך שהוא למעשה הרבה יותר מרוכז, עובד יותר טוב וצריך וגם מספיק כמות קטנה יחסית ממנו.

2. למיצוי ב CO2 יש יותר ניחוח אופייני של הזרע ופחות ריח של "שמן".

3. המבנה שלו "קל" יותר. הוא נספג הרבה יותר בקלות אל תוך העור משמן הנעשה בכבישה ולכן גם הוא מתאים לטווח יותר גדול של מצבי עור.    

4. 100% חומר טבעי אורגני. 

שיטת ההפקה ב CO2 היא תמיד קרה ועדינה וללא מכשור ומשמרת 100% מהחומרים הפעילים של המוצר בניגוד לשמנים בכבישה קרה שצורת ההפקה שלהם מחייבת חום של 35 מעלות מינימום ושימוש במכשור היוצר לחץ מכני.

בשורה התחתונה מבחינת המשתמש התחושה הינה של שמנים צמחיים ואכן זה יכול לבלבל. בשורה התחתונה ההבדל הוא בשיטת ה"מיצוי" של החומר השומני מהזרע. האחד ב CO2 והשני בכבישה קרה. הם שמנים אך גם שונים.


JOIN US